Milan Radin (©Shutterstock)
Milan Radin (©Shutterstock)

Milan Radin iz Dinama u Dinamo, igraće kvalifikacije za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.12.21. | 11:41

Iskorak u karijeri bivšeg veziste Partizana

Ostaje Milan Radin u Gruziji, nastaviće da igra za Dinamo, ali će promeniti klub. Umesto onog u Tbilisiju seli se u Batumi.

Bivši vezista Partizana utanačio je detalja saradnje sa novim prvakom Gruzije. Ugovor je potpisao na dve godine, uz opciju da produži na dodatnih 12 meseci, ako to obe strane budu želele, a najveći izazov biće mu da se okuša u kvalifikacijama za Ligu šampiona, narednog leta.

Izabrane vesti

Ta mogućnost ukazala se Radinu s obzirom na to da je Dinamo iz Batumija prvi put u istoriji osvojio nacionalni šampionat, završio pet bodova ispred Radinovog doskorašnjeg kluba i dvostrukog uzastopnog prvaka, Dinama iz Tbilisija, zbog čega će od jula biti učesnik kvalifikacija za elitni kup. Sa iskusnim fudbalerom sredine terena kao jednim od aduta.

Upravo na gruzijskim stadionima tokom 2021. Radin je privukao pažnju novih poslodavaca. Odigrao je 31 susret u prvenstvu, dao četiri, namestio deset golova (bio je strelac i asistent u mečevima kvalifikacija za Ligu šampoina protiv Nefčija), a put ka realizaciji posla olakšala je činjenica da mu je istekao ugovor sa Dinamom iz Tbilisija, zbog čega u Dinamo iz Batumija dolazi kao slobodan igrač.

Pre boravka u nekadašnjoj državi Sovjetskog saveza, Milan Radin je inostranu karijeru gradio u Poljskoj i Kazahtsnu, u srpskom fudbalu poznat je kao bivši član Mladosti iz Lučana i Voždovca, a najveći uspeh ostvario je sa Partizanom, kao član generacije koja je 2017. osvojila duplu krunu.


tagovi

Milan Radindinamo tbilisiGruzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara