Milan se nada, Sergej je opet u modi i pitanje - hoće li Lotito da spusti cenu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.11.18. | 18:05

Imaju li Rosoneri keca u rukavu?

Letnji san čelnika Milana i pokušaj da Sergej Milinković Savić postane član Rosonera posle ludog prevrata u vlasničkoj strukturi i dolaska američkih investitora na čelne funkcije zajedno sa legendama poput Paola Maldinija, Kake i Leonarda na direktorskim mestima ipak nije postao java. Trudili su se rukovodioci nekadašnjeg šampiona Italije i Evrope da naprave pravi bum, ali to nije bilo realno. Ni zbog prevelikih finansijskih zahteva prvog čoveka Lacija Klaudija Lotita, što i zbog interesovanja drugih evropskih velikana. 

Sada se, ipak, stvari menjaju. Sergej Milinković Savić ponovo je u modi i u Milanu su jako zainteresovani da srpskog reprezentativca dovedu na San Siro, što bi moglo da se poklopi sa težnjama da Arsen Venger preuzme trenersku ulogu i oko njega izgradi moćan tim. 

Izabrane vesti

U Milanu sada imaju veliki adut kojim bi mogli da privuku Sergeja u Grad mode - direktora Leonarda. Naime, u Italiji kruži priča da je Leonardo u dobrim odnosima sa Sergejevim zastupnicima i da je bilo čak nezvaničnih razgovora o mogućem transferu. Ipak, u Milanu se još nisu odlučili za konkretne poteze. 

Iz Lombardije stižu informacije da bi Milan ponovo mogao da krene u akciju već u januaru i da se sprema ofanziva na srpskog vezistu, koji ovu sezonu nije počeo baš najbolje.

Tu bi, zapravo, mogla da se nađe prelomna tačka eventualnih pregovora. Posle Sergejeve fantastične godine Klaudio Lotito je od svih potencijalnih kupaca tražio bar 120.000.000 evra na ime transfera. Ali, kako je Sergej ipak izgubio svoj sjaj poslednjih meseci, šuška se o tome da bi Lotito mogao da promeni mišljenje i traži prizemniju cenu. Negde između 70.000.000 i 80.000.000 evra. Iako je, to ne treba zaboraviti, u njegovom ugovoru postavljena klauzula da svaki italijanski kupac mora da iskešira ravno 100.000.000 evra.

Ako bi Lotito zaista spustio cenu, ne treba isključiti da bi u priču mogao da se uključi i Juventus. Ne treba podsećati da Stara dama mesecima unazad juri Sergeja i da je Lotito već odbio italijanskog šampiona na sumu od upravo 80.000.000 evra prošle godine. Bilo je to, istina, u vreme kada je Milinković Savić bio pravi hit u Italiji i kada je fudbalska Evropa poludela za njim. Tu je, opet, i Mančester junajted, koji pomno prati razvoj situacije u Rimu.

Nema dileme da bi Sergej bio izuzetno koristan Milanu zbog svojih tehničkih i atletskih sposobnosti, a postoji mišljenje da bi srpskom vezisti eventualna promena sredine mogla da vrati elan.

Problem je i to što je Sergej pre samo mesec dana potpisao novi ugovor sa Lacijem i dobio platu od oko 3.000.000 evra. Tu sumu, doduše, Milan može da plati. 

Samo je pitanje - hoće li Lotito da spušta cenu?

Foto: Reuters


tagovi

Sergej Milinković SavićZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara