Milan stavio na čekanje Popovića, ništa od manevra sa Moncom, sad Siti vreba iz drugog plana

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.12.23. | 16:54

Mladi ofanzivac Partizana trenutno ni na nebu ni na zemlji

Bio je na radaru Borusije iz Dortmunda, Reala i Barselone, Juventusa, onda je u jednom času izgledalo kako je Milan izvesno dobio trku, međutim poslednje vesti iz Italije kažu da je negde zapelo. Bolje reći, zna se tačno i gde - nedostatak EU pasoša pravi problem italijanskom velikanu.

Podsetimo, Popović nije želeo da potpiše ugovor sa Partizanom, zbog čega je od januara slobodan u izboru nove sredine; Rosoneri su bili na korak da ga ugrabe, a onda su povukli ručnu. Odjednom.

Izabrane vesti

Sedmostruki šampion Evrope ima to jedno slobodno mesto za igrača izvan Evropske unije, međutim još nije sasvim siguran da želi da ga iskoristi za igrača od 17 godina koji ne bi mogao odmah da doprinese prvom timu. Najveći problem zapravo leži u povredama, odnosno predstojećem Kupu afričkih nacija, usled čega bi Milan mogao da ostane bez nekih veoma važnih igrača u delikatnom delu sezone.

Seru Girasi jedna je od meta italijanskog kluba, međutim on ima pasoš Francuske i ne predstavlja prepreku za dolazak Popovića, što će reći da Milan očito razmišlja o još nekim akvizicijama.

Nemali problem bi, recimo, mogao da predtavlja odlazak Ismaela Benasera na KAN. Tako ne treba isključiti mogućnost da Milan krene po njegovu zamenu, za koju se trenutno ne zna da li bi imala EU pasoš.

Zanimljiv je način na koji su u Milanu pokušali da reše problem oko Matije Popovića. Njihov predlog podrazumevao je da ga Monca dovede, verovatno i da odigra tamo šest meseci, a da se potom uz specifičan dogovor dva kluba preseli na San Siro.

Kako trenutno stvari stoje, od ovog poslovnog manevra neće biti ništa...

Italijanski mediji tvrde da Milan i dalje sve drži u svojim rukama, da je najbliži angažovanju mladog srpskog ofanzivca, ali da će u narednim nedeljama morati ozbiljnu pažnju da obrati na atak Mančester Sitija.

Građani su još davno razvili taj sistem kupovine mladih igrača širom sveta, a zatim preprodaje istih manjim klubovima za veći novac. Uostalom, samo sa ovih naših prostora imali smo slučajeve da su u Siti grupu odlazili Slobodan Tedić, Đorđe Gordić, braća Ilić, Filip Stevanović...


tagovi

Matija Popović

Obaveštavaj me

Milan
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara