Milan zvao Granovskaju za Kristensena, Kejhila, Fabregasa i Bakajoka! Ibrahimović u Istanbulu čeka poziv

Vreme čitanja: 4min | uto. 27.11.18. | 19:22

Otkriveni planovi Milana za januar

Mnogo je kadrovskih problema sa kojima se Milan suočava poslednjih sedmica. Vest da je Džek Bonaventura završio sezonu i da ga neće biti praktično do narednog septembra došla je kao so na ranu haosa u kojem se Milan nalazi. Poduža lista povređenih igrača Đenaru Gatuzu ne daje mira, što samo uvećava spekulacije da će se tokom zime ozbiljno raditi na jačanju tima u svim linijama.

Ugledni milanski dnevnik Gazeta delo Sport ozbiljno se pozabavio ovom temom i došao do nekih interesantnih saznanja. Uprava Milana stupila je u kontakt s Čelsijevom direktorkom Marinom Granovskajom i pokrenuli ceo niz pregovora, u nadi da će se bar deo željenih ciljeva ostvariti već u prvom mesecu 2019. godine.
“Razgovaramo s mnogim ljudima, želimo da vratimo Milanovu poziciju na fudbalskom tržištu”, nedavno je poručio Leonardo i tako samo zagolicao maštu navijača.

Izabrane vesti

Sa informacijom da je upravo on razgovarao s Granovskajom, inače najbližom saradnicom Romana Abramoviča, došle su i crtice da je Milan u Zapadnom Londonu otvorio čak četiri fronta – za Andresa Kristensena, Seska Fabregasa, Gerija Kejhila i Tjemuea Bakajoka.

Praktično nijedno ime s ove liste nije novo na Milanovom radaru, ali je apsolutno najveće iznenađenje interesovanje za Kristensena. Danski reprezentativac jedan od retkih koji je preživeo Čelsijevu surovu filtraciju mladih nada i neko ko je zaista dobio legitimnu šansu u prvom timu. Međutim, od dolaska Mauricija Sarija uglavnom ima sporednu ulogu iza Antonija Ridigera i Davida Luiza i igra isključivo u Ligi Evrope i kup takmičenjima.

U Milanu se nadaju da bi mogli da dobiju Sarijev naklon i obezbede Kristensenove usluge kroz pozajmicu (bar) do kraja sezone. U Čelsiju ni ne razmišljaju o Kristensenovoj prodaji, pošto ga imaju u ozbiljnim planovima za budućnost. Milan mu sada nudi mesto u startnoj postavi, što znači da će neko iz trilinga Romanjoli – Musakio – Kaldara da izvisi. Romanjoli je kapiten i teško je verovati da će to baš biti on. Međutim, kako Rosoneri imaju ozbiljnih problema sa štoperima zbog povreda i trenutno je samo Zapata klasični centralni defanzivac na raspolaganju, jasno je zašto se klub interesuje za Kristensena.

Milan čak ima i rezervnu opciju, ukoliko pokušaj s Kristensenom ne upali. To je Čelsijev kapiten Geri Kejhil. On je potpuno u zapećku od Sarijevog dolaska na Stamford Bridž. Godine su ga stigle i sve teže uspeva da odgovori izazovima Premijer lige. Zbog toga je i izgubio mesto od Ridigera. Milan je, realno, znatno bliži Kejhilu, koji je bio meta i u turbulentno vreme vladavine kontroverznog kineskog biznismena Lija Jonghonga, pogotovo jer mu ugovor sa Čelsijem ističe na leto i klub nema nameru da ga zadržava. Tako bi Milan mogao da dobije njegov potpis za neku simboličnu sumu, a postoji i ona druga strana priče, pa da njegov transfer bude dogovoren bez obeštećenja za naredno leto.

Slična je situacija sa Seskom Fabregasom, koji je u identičnom položaju kao i Kejhil. Uskoro postaje slobodan igrač, dugo ga Milanovi skauti prate i cenjen je u Gradu mode. Fabregas nije više standardni prvotimac, ali se i kao rezervista odlično uklapa u Sarijev sistem kratkih dodavanja i dominantnog poseda lopte. O novom ugovoru se i ne govori mnogo, mada ne bi trebalo da bude iznenađenje ako mu Čelsi ponudi jednogodišnji produžetak, što bi se poklopilo s klupskom politikom kada su u pitanju igrači u četvrtoj deceniji života.

Slučaj Tjemuea Bakajoka je prilično zanimljiv. Do pre samo mesec i po dana bio je praktično otpisan u Milanu, gde trenutno igra na jednogodišnjoj pozajmici iz Čelsija, ali je posle povrede Lukasa Bilje dobio potrebnu širinu i postao jedan od bitnijih igrača. Oduševio je čelnike Milana njegov uspon forme i sada se sa Čelsijem intenzivno pregovara o otkupu narednog leta. Na Bridžu, ipak, ne žele tek tako da puste Bakajoka, iako im realno više ne treba. Zbog dobre forme u kojoj se nalazi Čelsi sada traži bar 32.000.000 evra, što je tek za pet miliona manje od onoga što je leta 2017. godine plaćeno Monaku za njega, kada je dolazio u Zapadni London kao zamena za Nemanju Matića po izričitoj želji Antonija Kontea.

Milan taj novac nema, tačnije ne želi da plati jer je već duboko zaglibio zbog neodgovornog poslovanja bivše uprave – zbog čega je, uostalom, Milan i pao u ruke američkog investicionog fonda Eliot – ali se traži rešenje.

Na kraju, pristalicama Milana možda je i najinteresantnija priča oko Zlatana Ibrahimovića. Gazeta javlja da je Ibra napustio Los Anđeles i da se trenutno nalazi u Istanbulu, gde čeka poziv Leonarda ili drugih odgovornih lica u Milanu. Nije tajna da Ibra jako voli Milan i da postoji uzajamno poštovanje. Sedmicama se o tome priča i piše, a sada je čini se Zlatan nikad bliži povratku na San Siro, gde bi ojačao konkurenciju i delio mesto sa Gonzalom Iguainom i Patrikom Kutroneom.

Onog trenutka kada ga budu zvali, Zlatan će sesti na avion i doći u Milano, tako se ističe u tekstu. A od Istanbula do Milana ima tek tri sata leta...

Foto: Reuters


tagovi

Andreas KristensenSesk FabregasZimski prelazni rok 2019Geri KejhilZlatan IbrahimovićTjemue Bakajoko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara