Suso na meču sa Klužom u Ligi Evrope, © Reuters
Suso na meču sa Klužom u Ligi Evrope, © Reuters

Milanu do kraja sedmice leže 21.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.07.20. | 15:15

Sve zbog Lige šampiona

Došao je privremeno, ostaće trajno. Budućnost Susa vezana je za Sevilju, najkasnije do kraja ove sedmice španski vezista će zvanično postati član Andalužana.

Suso je u januaru stigao iz Milana na jednoipogodišnju pozajmicu, pošto je naprasno izgubio poverenje trenera Stefana Piolija. Iako je bio jedan od kreativnijih fudbalera u timu Rosonera italijanski stručnjak je imao drugačije ideje, zbog čega je 26-godišnje krilo završilo na stadionu „Ramon Sančez Pishuan“. Tu će i ostati, pošto će se u narednih nekoliko dana aktivirati klauzula po kojoj je Sevilja u obavezi da ga kupi.

Izabrane vesti

Klubovi su se zimus dogovorili da pozajmica preraste u ugovor o trajnom vlasništvu ako Sevilja u bilo kojoj od dve predviđene sezone izbori plasman u Ligu šampiona. Kako je samo matematika deli od takovg statusa, momak iz Kadiza postaće prvo pojačanje Đulena Lopetegija ovog leta.

Možda već večeras, pod uslovom da Viljareal – trenutno peti na tabeli La Lige – kao domaćin ne savlada Real Sosijedad. U tom slučaju dva kola pre kraja prvenstva Andalužani bi osigurali plasman u grupnu fazu Lige šampiona, zajedno sa preostala tri španska predstavnika, Real Madridom, Barselonom i Atletikom. Čak i da Viljareal slavi nad Baskima, Sevilja će narednu priliku imati baš protiv Sosijedada, na Anoeti, u četvrtak veče, a završnu u nedelju na svom stadionu protiv Valensija. Kako je trenutka razlika u odnosu na Viljareal devet bodova izvesno će u tome uspeti.

Samo što će onda morati da plati. Jer, pomenuti zimski dogovor podrazumeva obavezan otkup Susa. I to po fiksnoj ceni od 21.000.000 evra. Na taj način Milan će zaraditi čisto skoro 20.000.000 evra, jer jer pre pet i po godina doveo Španca iz Liverpula za 1.300.000 evra. Tim novcem na San Siru dobiće dodatnu finansijsku injekciju pred letnji prelazni rok i realizaciju ideja po zamislima novog trenera i tehnilčkog direktora, Ralfa Rangnika.


tagovi

Suso

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara