Renato Sančes (Reuters)
Renato Sančes (Reuters)

Milanu propada dogovoren posao, PSŽ vodi Renata za duplo više para

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.06.22. | 21:01

Sveci kradu dugo čekano pojačanje Rosonerima

Dućže od godinu dana je Milan stezao obruč oko Renata Sančesa i pripremao teren za transfer ovog leta. I kada je izgledalo da su konačno uspeli, podjednom se pojavio PSŽ spreman da plati više i da im ukrade veliku želju.

Kako javljaju najuticajniji francuski mediji, PSŽ je danas počeo operaciju dovođenja Renata Sančesa! Ideolog ove priče je novi direktor francuskog kluba Luiš Kampoš a obe ruke za transfer je digao i budući trener Kristof Galtje koji bi u narednim danim trebalo da napusti Nicu i preuzme PSŽ.

Izabrane vesti

Kampoš i Galtje su zajedno radili u Lilu od 2017. do 2020. i oćiveli su karijeru Sančesa. Portugalac je bio čudo od deteta u Benfiki kada ga je za veliki novac kupio Bajern i preoteo ga ispred nosa Mančester Junajtedu a 35.000.000 evra i bonuse. Pomenut bonuse nikad nije ostavrio jer se u Minhenu nije uklopio i ispostavio se kao težak promašaj. Posle samo godinu dana poslat na pozajmicu u Svonsi ali je i tamo razočarao. Pokušavao je da se nametne Anćelotiju i Kovaču u Bajernu ali nije uspeo i posle tri godine je definitivno napustio Minhen kada je Lil platio 20.000.000 evra za njegov transfer.

Bila je to rizična opklada Kampoša, ali čovek sa neverovatnim osećajem za mlade igrače je uspeo. Uz pomoć trenera Galtjea. Zajedno se vratili Sančesu izgubljeno samopouzdanje, oživeli mu karijeru i Portugalac je bio jedan od glavnih igrača Lilove šampionske generacije iz sezone 2020/21. Već tada ga je Paolo Maldini želeo u Milanu ali nije mogao da ga plati. Lil je insistirao na otkupnoj klauzuli od 40.000.000 evra.

Milanov direktor nije odustajao i čekao je ovo leto kada će Portugalac da uđe u poslednju godinu ugovora i primora Lil da ga proda po razumnoj ceni. Odlazak Franka Kesija je samo ubrzao Milanov pritisak i Maldini je sa igračem dgovorio ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni. Ostalo je još samo da Lil popusti…

Milan je nudio između 15.000.000 i 18.000.000 evra, Francuzi su tražili 30.000.000, nećkali se, ali bi na kraju popustili jer je igrač želeo u Milan.

I onda se niotkuda pojavio PSŽ spreman da plati 30.000.000 evra. Kampoš i Galtje nemaju finansijskih ograničenja u Lilu, mogu da nadjačaju svaku ponudu Milana i nadaju se da će posao uskoro biti završen. Jedino igrač može da stopira posao ali s obzirom da u Parizu i on može da zaradi više nego u Milanu, malo je verovatno da će se držati dogovora sa Maldinijem.

Polovina veznog reda pariških Svetaca je ovog leta stavljena na transfer listu. PSŽ želi da proda Danila, Ereru, Geja i Paredesa. Sigurni su samo Verati i Vajnaldum pa je jasno zbog čega Kampoš i Galtje žele Sančesa.

Ako ostane bez već viđenog pojačanja u ligu portugalskog reprezentativca, Milan ima alternative poput Pola Fernandeza iz Rivera, Sekoa Fofane iz Lansa ili Žordana Veretua iz Rome, a sa pozajmice iz Torina se vratio i Tomazo Pobega.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Renato Sančes

Obaveštavaj me

Milan
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara