"Zoran Milinković"
"Zoran Milinković"

Milinković: Neke ekipe se već proglasile za prvaka... Gospodo, prvenstvo tek treba da se igra

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.07.15. | 12:46

Trener Partizana opširan pred početak sezone u Superligi Srbije

Zoran MilinkovićMinimalac protiv Dile Gori za početak sezone. Ali bila je to samo uvertira za prave izazove. I na evropskoj sceni, ali i u Superligi u kojoj će Partizan pokušati da odbrani titulu šampiona i preskoči Crvenu zvezdu po broju osvojenih titula.

Trenutno su večiti rivali sa Topčiderskog brda poravnati na 26:26.
"U tom smislu imamo veliku želju da učinimo gušt našim navijačima, ali i da obradujemo našeg kapitena Sašu Ilića koji za sad ima 10 titula i juriša na 11. i koji žarko želi da po broju šampionskih kruna Partizan bude ispred večitog rivala. To nam diže adrenalin i žarko ćemo se boriti za našeg kapitena", kaže šef struke crno-belih Zoran Milinković pred start šampionske trke u Srbiji u koju Partizan ulazi u petak utakmicom sa Metalcem u Humskoj (prema poslednjim informacijama igraće se od 20 sati, prenos na Areni sport 3).
"Ne samo zbog toga što su se domogli elitnog ranga već i zbog toga što su se tokom prelaznog roka pojačali dolascima Otaševića, Rnića, Bukorca i golmana Beljića zaslužuju naše poštovanje i oprez. Ne znam da li će se Milanovčani braniti kao što je Dila radila na našem stadion. Legitimno je pravo da igraju bunker, a naš zadatak je da za takvu postavku nađemo rešenje".

Izabrane vesti

Glavna tema uoči starta sezone bila je sistem takmičenja. Partizan je bio njen najglasniji protivnik.
"Mi imamo svoje mišljenje, a javnost svoje. Na kraju prvenstva dolazi do famozne podele do tad osvojenih bodova što mi je malo nelogično, jer će se uoči plej-ofa smanjiti razlika vodeće ekipe. Ako je to dobro za gledaoce onda u redu. Ali videćemo šta će praksa pokazati", komentariše Milinković.

Nije samo sistem takmičenja ono što “žulja“ trenera šampionske ekipe. Isti je slučaj i sa izjavama iz protivničkog tabora. Iako Milinković nije želeo da precizira na koga tačno misli jasno je da ne planira da titulu prepusti Crvenoj zvezdi.
"Srbiji je potrebna jaka i zanimljiva liga i sigurno je da večiti rivali Partizan i Crvena zvezda nisu jedini favoriti. Partizan će doduše uvek biti u konkurenciji za najviši plasman, a što se tiče drugih ekipa poput Čukaričkog i Vojvodine moram da kažem da su napravili jako dobre timove. Ali isto tako da je osvajanje titule specifična stvar i da nijee jednostavno izdržati trku. Prvenstvo je dugo i iziskuje dobre igre u kontinuitetu, pa će prvak biti onaj ko najduže traje", počeo je Milinković pre no što je nešto ratobornije nastavio...
"Vidim i čitam da su neke ekipe sebe već proglasile za prvaka. Iz Partizana tako nešto za sada niste čuli, jer mi ćemo sve što imamo reći na terenu. To želimo, za to se borimo, ali kad vidim da neke druge ekipe tako pričaju onda mi to deluje malo nelogično. Gospodo, prvestvo tek treba da se igra".

Inače, protiv Metalca Milinković neće moći da računa na Nikolu Ninkovića ,koji ne može da igra zbog crvenog kartona dobijenog u Čačku na koncu prošle sezone, kao i Fabrisija Dornelasa i Ivana Bandalovskog koji osećaju posledica povreda.

Na kraju, Milinković je imao zanimljivu poruku uoči sutrašnjeg žreba za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno odgovor na pitanje da li bi, pos uslovom da prođu Dilu Gori naravno, crno-beli za rivala više želeli neki slavan tim poput Seltika ili nekog na papiru autsajdera poput luksemburške Fole Eš koja je u prvom meču druge runde šokirala zagrebački Dinamo odigravši 1:1 na Maksimiru.
"Seltik! Bez dileme. Bila bi to velika utakmica, a mi ne bežimo od megdana", rekao je Milinković, koji je potvrdio da je, umesto Milana Lukača, prvom timu Partizana priključen talentovani golman omladinskog pogona Jovan Trnić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran MilinkovićSuperligaSrbijaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara