Milojević isprobava adute za večiti derbi, audicija za Ivanića i Jirku

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.02.19. | 09:23

Marin i Ben odmaraju, možda i Boaći...

Crvena zvezda ima prilično neugodno gostovanje pred 159. večiti derbi, iako se tradicija međusobnih rezulta u potpunosti kosi sa tom tvrdnjom. Ona kaže da je srpski šampion dobio svih osam dosadašnjim mečeva sa ovim protivnikom, uz impozantnu gol razliku - 34:2. Ipak, Radnik je poslednji poraz doživeo 10. novembra u Humskoj (0:2), a od tada je odigrao šest mečeva u Superligi, uključujući i prošlonedeljni sa Proleterom u Novom Sadu (0:0) i zabeležio četiri pobede i dva remija. Sve to jasno govori da će sastav Vladana Milojevića danas (17.00, TV Arena Sport) morati ozbiljno da se preznoji kako bi stigao do zacrtanih bodova.

Stoga i ne čudi ovako dobar plasman ekipe Milana Milanovića, koja će se do kraja ovog dela sezone truditi da obezbedi plasman u plej-of. Staloženi strateg Surduličana pokušaće da napravi zamku aktuelnom šampionu, ali će to biti izuzetno težak posao za njegov tim. Crveno-beli su već protiv Vojvodine pokazali da su napravili dodatni iskorak u odnosu na jesednji deo sezone i učiniće sve da obezbede mirnu uvertiru verovatno i najvažnijeg meča u sezoni, koji je na programu 2. marta na stadionu Rajko Mitić.
Čeka nas nezgodno gostovanje. Radnik ima taj spoj mladosti i iskustva, a doveo je i dobra pojačanja tokom zime, pored povratnika iz inostranstva. Ima i nekoliko dobrih pojedinaca u svim linijama tima, ali glavna snaga su kolektiv i disciplina. Radnik isto igra i na strani i kod kuće, za to zasluge najviše pripadaju Milanu Milanoviću, vidi se njegov trenerski pečat. Uvek je teško igrati protiv njih i biće sasvim različita utakmica od prethodnih“, rekao je Milojević.

Izabrane vesti

Gol razlika u poslednje tri utakmice je 16:0 u korist Beograđana. Prethodni meč u Surdulici završen je rezultatom 0:5, ali se ovoga puta očekuje znatno jači otpor domaćina. Vladan Milojević će u Surdulici izvesti sastav koji će po njegovom mišljenju na najbolji način osujetiti želje domaćina, ali se i najbolje snaći na verovatno ne baš perfektnoj podlozi koja je čeka na stadionu Radnika.

Milan Rodić i Marko Gobeljić bi trebalo da budu u potpunosti spremni za večiti derbi, dok Dušan Jovančić još muči muku sa prednjom ložom i u ovom trenutku je neizvestan za najvažniji meč srpskog fudbala. Pred okršaj na jugu Srbije sitne probleme imao je i Milan Borjan, ali bi on ipak trebalo da bude u timu. Ukoliko ne bude tako na gol liniju srpskog šampiona će odlični Zoran Popović, koji je blistao tokom zimske pauze i nema sumnje da će besprekorno odgovoriti na sve zahteve stručnog štaba.

Mohamed El Fardu Ben je u finišu zimskih priprema zaradio virus, zbog kojeg je malo ispao iz ritma, pa je protiv Vojvodine proveo samo sat vremena na terenu. Nije isključeno da napadač sa Komorskih Ostvra bude na poštedi u Surdulici, što verovatno znači da će na desni bok od starta Erik Jirka. Marko Marin će biti glavni adut crveno-belih u meču sa Partizanom, pa nije isključeno da ga Milojević ostavi na klupi za rezervne igrače, što je činio i tokom jesenjeg dela sezone, kako bi mu sačuvao svežinu. U tom slučaju od prvog minuta bi se na terenu našao Mirko Ivanić, koji bi mogao da bude jedan od aduta stratega srpskog šampiona i za predstojeći večiti večiti derbi.

Što važi za Marina, važi i za Boaćija. Neće biti veliko iznenađenje ako strateg crveno-belih odluči da u Surdulic šansu od prvog minuta ukaže Milanu Pavkovu, te Ričmonda Boaćija sačuva za derbi. Ali to bi već bile prevelike pretumbacije za ovako nezgodno gostovanje... 


RADNIK – CRVENA ZVEZDA
(17.00, TV ARENA SPORT 1)

Stadion: FK Radnik
Kapacitet: 3.312
Sudija: Petar Piper (Čačak)

RADNIK (4-2-3-1): Vasiljević – Đorđević, Milovanović, Stevanović, Pajović – Ristović,  Kojić -  Stanisavljević, Keremeh, Zlatanović – Nikolić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Gajić – Jovičić, Čaušić – Jirka, Ivanić, Simić - Boaći.


Superliga, 23. kolo

Petak
Vojvodina - Radnički Niš 0:1 (0:1)
/Pankov 47/

Subota
13.00: (2,90) Zemun (2,75) Mačva (2,70)
14.00: (1,50) Mladost Lučani (3,80) OFK Bačka (6,50)
14.00: (1,95) Napredak (3,30) Spartak Subotica (3,80)
17.00: (13,0) Radnik (6,50) Crvena zvezda (1,18)
19.00: (1,25) Partizan (5,20) Proleter N.S. (11,0)

Nedelja
13.00: (1,60) Čukarički (3,60) Voždovac (5,50)
14.00: (1,80) Rad (3,30) Dinamo Vranje (4,50)

* Kvote su podložne promenama 

Foto: MN Press


tagovi

SuperligaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara