Milojević: Kada kažete Kopenhagen, onda kažete Solbaken! Nadam se da ću vas iznenaditi kada je tim u pitanju

Vreme čitanja: 4min | pon. 05.08.19. | 13:55

Strateg crveno-belih o najvažnijoj utakmici ovog leta...

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević očekuje izuzetno težak posao za svoj tim u sutrašnjem okršaju sa Kompenhagenom, u kojem je jasno da će odlučivati sitnice.

Danci su ekipa koja ima već ustaljeni sistem igre, tako da je jasno da će crveno-beli izaći na megdan izuzetno organizovanom protivniku.
Ne znam šta treba da kažem o Kopenhagenu, sem pozitivnih utisaka, generalno i o veličini njihovog kluba. Pokazali su šta znače, ne samo u danskom fudbalu, nego i u Evropi. Vezani su identitetom za svog trenra, koji je u rangu sa najboljim trenerima u evropskom fudbalu. Solbakenov tim ima svoj identitet, bez obzira gde igra. Igraju totalni fudbal u formaciji 4-4-2. Imamo teškog protivnika preko puta nas. Uz veliki respekt prema klubu, ali nemamo čega da se plašimo, jer igramo pred našim navijačima. Moramo dobro da se pripremimo i damo sve od sebe. To je prvo poluvreme, da budemo onakvi kakvi moramo, uz naše verne navijače, koji nam daju energiju da damo sve od sebe protiv jednog pravog protivnika“
, poručio je Milojević.

Izabrane vesti

Stratega crveno-belih nerviraju konstantne priče o formi njegove ekipe.
„Dosta toga se priča o nekoj formi, ne znam zašto se to toliko potenciramo. Hajde da pričamo o periodu od pre tri godine, kako je tada bilo, kada sam došao u klub. Nismo vanzemaljci, mi imamo neka naša merila. Moja je filozofija, ja stojim iza toga, svi su protivnici teški, svi igraju fudbal. Ništa ne očekujemo, ono što mi moramo jeste da uradimo ono najbolje što je do nas. Kada odigramo dobru utakmicu onda smo super, a posle tri dana odigramo slabije i odmah se priča o padu forme“.

Kako biste uporedili Kopenhagen i Salcburg?
„Dve vrhunske ekipe, ali mislim da to ne treba porediti. Ja ne znam da poredim, za mene poređenje ne postoji. Igraju različito taktički, imaju svoj stil. Znam da su očekivanja zbog javnosti da dođemo do tog cilja. Sve što idete više, sve je teže, ponoviti ono što ste već uradili. Moramo da budemo koncentrisani, bez obzira kako se protivnik zvao. Evropska utakmica, nadam se da će biti još više publike, jer ovi momci to zaslužuju“.

Milojević je potom govorio o odluci da bude odložen meč sa Voždovcem.
„Nije samo u pitanju odlagane utakmice sa Voždovcem. Nije alibi, ali smo procenili da ne treba da opteretimo ekipu da posle veštačke trave u Helsinkiju odigramo još jednu na takvoj podlozi. Postoje igrači koji prvi put igraju na toj podlozi, nikakav drugi razlog nije postojao“.

Da li očekujete različiti tim Kopenhagena u odnosu na prošli meč?
„Ne znam koliko je Solbaken tu želeo nešto da sakrije. Ali uopšte je nebitno ko će tamo igrati. Imaju jedan sistem, ko god da igra on zna šta treba da radi. Jednostavno, kada kažete Kopenhagen, onda kaže Solbaken. Jako je lakše kada svaki igrač zna šta treba da radi, to ti daje pogodnosti, ceo klub je sastavljen na toj bazi njihove igre. Oni su apsolutno takmičarska ekipa i znaju da igraju evropske utakmice. Želeo bih da mi izađemo muški i nosimo se sa tako jednom kvalitetnom ekipi, pa neka bude po Božijoj volji“.

Da li se razmišlja o Jang Bojsu kao narednom protivniku i koliko je teško da ekipa bude fokusirana kada se zna ime narednog protivnika.
„Znamo koj su naši ciljevi, treće kolo ti mnogo više donosi nego drugo kolo, ali verujte mi da razmišljamo samo o ovoj utakmici. Generalno znamo ko nam je mogući protivnik, ali nas to apsolutno ne dotiče. Fokus je samo na Kopenhagenu i o tome samo razmišljamo“.

Da li znate tim koji će sutra na teren?
„Konture tima sam ja imao i pre Helsinkija. Kopenhagen sam dugo pratio u svom trenerskom razvoju i edukaciji. Imam par dilema, moram da vidim i kakvo je zdravstveno stanje igrača, jer smo imali mnogo problema po povratku iz Helsinkija. Nadam se da ću vas iznenaditi“.

Kakva je situacija sa Gajićem?
„Neukusno je pričati o igračima ponaosob, Gajić je u konkurenciji i njegov kvalitet je nesporan. Mučio se celo proleće, ja kao trener pokušavam da vam pomognem. Kada uđete u kontraritam ne možete brzo da izađete iz njega, ja hoću da on kada izađe na teren bude fit. Nije igrao na svojoj poziciji, ali mislim da je on pravi profesionalac. Imao je to EP, kada je morao možda da odmori, ali ima vremena za njega, on je budućnost Crvene zvezde“, poručio je Milojević.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara