Vladan Milojević
Vladan Milojević

Milojević: Ne mogu da shvatim, umesto da damo drugi gol mi smo ga primili

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.19. | 20:55

Trener Zvezde analizirao poraz u Helsinkiju

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Helsinkija)

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević kaže da je najvažnije da je njegov tim prošao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Podsetimo, crveno-beli su poraženi u revanšu u Helsinkiju sa 2:1, ali su prošli u narednu fazu zahvaljujući trijumfu od 2:0 u prvom meču u Beogradu.
"Najbitnije je da smo ostvarili prolaz dalje i to mi je glavni utisak. Sve ostalo je 'zašto i zato'. Imali smo određenih problema. Znali smo da će biti teško, gol Pavkova u prvom meču je bio bitan, verovatno i presudan", ocenio je Milojević.

Izabrane vesti

Pedantni stručnjak je dodao da ne želi izgovor u tome što se utakmica igrala na veštačkoj podlozi, iako smatra da je to bila velika prednost na strani domaćina.
"Helsinki igra impozantno na ovoj podlozi. Adaptirani su, dobro razmenjuju pasove. Mogli smo ranije da 'ubijemo' utakmicu, ali smo se zadovoljili rezultatom za prolazak, dok je kod njih proradio skandinavski mentalitet i išli su na pobedu. To ne mogu da shvatim, umesto da damo drugi gol, mi smo ga primili..."

OCENE - ZVEZDA: Sebični Ben, lenji Boaći i veče za zaborav Rodića, Stojkovića i Jevtovića

Na pitanje kako usaditi mentalitet da njegovi igrači imaju veću želju od ovakvog protivnika, Milojević je odgovorio pitanjem:
"Dobro pitanje, kako usaditi? Jednostavno, bila je ključna lopta Bena u šansi, čudno je odskočila lopta... Ne mogu ništa da zamerim, ja snosim odgovornost, sastavljam tim i presrećan sam s njima".

Kako je naglasio, morao je njegov tim da se u Helsinkiju pokaže u boljem svetlu.
"Sta znači razočaran? Ne mogu baš tako da kažem. Trebalo bi da igramo bolje, ali sa druge strane primili smo bezveze gol i ponovljamo greške."

Crvena zvezda u sledećem kolu ide na Kopenhagen.
"Nema lakših protivnika. Helsinki nije slab, a Kopenhagen je fenomenalan protivnik. Mi unapred znamo kad će biti teško, a kad neće. Ne želim da se o tome priča. Imaju sjajnog trenera Solbakena, dobar sistem i tim", zaključio je Vladan Milojević.

Foto: MN press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara