Milojević pred Helsinki: Odakle mišljenje da smo vanzemaljci?

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.07.19. | 13:32

Kanjas se priključio treninzima, sa Žanderom je bilo svega, trenera Zvezde obradovao povratak Degeneka

Protiv Suduve bio je samo nagoveštaj, očekivanja javnosti su da igrači i stručni štab Crvene zvezde u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Helsinkija (20.45, TV RTS 1), potvrde da su spremni i ove sezone da ispune snove.

Kopenhagen je na grani, ali poslovično oprezni Vladan Milojević ne želi da kaže „hop“, pre nego što skoči do duela sa prvakom Danske.

Izabrane vesti

Helsinki je skeniran, ne ide najboljem timu Finske u ovogodišnjem šampionatu, ali trener crveno-belih ne očekuje lak zadatak, mada se nekako podrazumeva da crveno-beli revanš dočekaju sa kapitalom. I to lepim.
Posle prve prepreke koje smo preskočili znamo da nas očekuje u drugom kolu težak rival. Moramo da ga respektujemo, to je šampion države. Helsniki je dobra ekipa, u poslednje vreme mnogo toga znači u svojoj zemlji. U takmičarskom je ritmu, dok se mi zahuktavamo. Voleo bih da budemo malo bolji nego u prethodnom meču. Biće nam potrebno vreme da se uigramo“, bile se prve reči Vladana Milojevića.

Oprez, oprez, oprez… To je bio postulat pedantnog stručnjaka pre utakmice sa Helsinkijem. Kao da je želeo da tim sastojkom zarazi kompletan tim.
Njihova igra se zasniva na disciplini i timskom duhu. Snaga im je u kompaktnosti. Interesantna ekipa, međutim, pred našom publikom moramo da pružimo maksimum. U ovom trenutku očekujem lepu predstavu. Vreme će biti lepo, očekujem da će nas publika podržati i da nam vetar u leđa

O Kopenhagenu nije želeo da priča, a izbegao je odgovor na pitanje šta je pozitivan rezultat za Zvezdu u sutrašnjem meču.
Nisam u tom fazonu, razmišljam samo u Helsnikiju, iako se juče mnogo toga pojavilo o potencijalnom rivalu. Sutra je samo  prvo poluvreme. Nisam dobar prognozer, trudićemo se da pružimo našu igru i ispunimo plan koji stručni štab bude predočio igračima. Loš sam prognozer, to sam rano uvideo. Tako da bih bio zadovoljan dobrom igrom.

Zvezda je prema svim paramterima ogroman favorit. 
„Ne znam zašto se potencira da smo mi bogom dani i da smo vanzemaljci. Moramo da shvatimo gde smo. Imamo veličinu Crvene zvezde kao velikog kluba, pokušavamo da je vratimo na mesto koje joj pripada. Dakle, u svakom meču moramo da respektujemo rivala. Stvara se slika da je to tamo neka Suduva, a to nije loša ekipa. Isto tako i Helsniki. Hoću kod mojih igrača da vidim poštovanje, da shvate ozbiljno rivala. Nismo još na takmičarskom nivou, i zato pozivam još jednom navijače da nas podrže.

Najbolji igrač Hesinkija Lasa Lapalajne otišao je u Bolonju u transferu vrednom 300.000 evra. Reklo bi se da je tako olakšao posao Zvezdi.
„Ne utiče na nas taj podatak. Oni su takva nacija, gledaju fudbal i sport sa velikom strašću. Dobri su kao kolektiv, uvek neko iskoči. To je za njih uspeh, da njihov igrač ode u Bolonju.

Zvezda izvlači sve pare za Ebisilija

Prokomentarisao je Milojević i povratak Miloša Degeneka na Marakanu.
„Ponosan sam što se vratio takav igrač. Biću ponosan na svakog igrača koji je uradio veliku stvar, uložio veliku energiju da se vrati. Degenek je profesionalac od glave do pete, naučiće mnogo mlađi igrači od njega. Voli Zvezdu i mnogo mi je drago. Čim se pojavila mogućnost da se vrati, reagovali smo zajedno sa Mrkelom i Terzićem. Biće licenciran. Trenirao je, ali videćemo u kakvom je stanju. Mada, spreman je i kad je na odmoru, jer je profesionalac.

Dobra vest je što se Kanjas oporavio, a nepovoljna što je Žander je „izdahnuo“ u finišu meča sa Javorom.
Sa Žanderom je bilo svega. Od glave do pete. Šalu na stranu, ali momci dugo nisu igrali, morali su da hvataju ritam kroz prijateljske i zvanične utakmice. Morao je da istrpi bol, igrao je poslednju utakmicu u martu. To je bio totalni grč. Kanjas se juče priključio, radi normalno. Videćemo koliko će biti spreman.

Nije želeo Vladan Milojević da odgovori na pitanje o tome da li će Marko Marin igrati na krilu ili u centrali. Našalio se.
Videću kod vas na MOZZARTU. Uvek objavite tim.

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara