Milojević pred Spartak: Nismo favoriti, igraju stilom koji dugo nije viđen na Marakani

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.08.18. | 12:53

„Ne bih se složio da su defanzivna ekipa. Igraju jak presing, dobro skeniraju protivnika, posvećeni su tome“, rekao je strateg crveno-belih

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ceni Spartak iz Trnave, baš kao i sve protivnike koji su do sada dolazili na stadion Rajko Mitić.

Slovački šampion je već napravio veliko iznenađenje eliminacijom Legije, što svakako iziskuje respekt kod svakog rivala.
„Na ovom putu imamo jednog protivnika koji je dominirao protiv Legije, koja je na papiru bila favorit. Izuzetno dobro selektiran i kvalitetan tim, lokal-patriotska ekipa. Spoj iskusnih i mladih igrača, dobro vođenih od strane terena. Od prvog do poslednjeg minuta se vidi šta žele. Ništa teža, niti lakša utakmica od prethodnih. Iziskuju respekt, kakav mi imamo prema svakom protivniku. Spremaćemo se kao i svaki put, očekuje nas jedna teška, tvrda utakmica, pozivam navijače da nas podrže“, rekao je Milojević.

Izabrane vesti

Da li očekujete defazivnog protivnika i bunker koji treba razbiti? Kao i kontranapade koji su im jedan od oružja.
„Ne bih se složio da su defanzivna ekipa. Igraju jak presing, dobro skeniraju protivnika, posvećeni su tome. Imaju brze igrače, brzu tranziciju. Ekipa savremenog fudbala, koja ima sve ono čemu mi težimo. Brze i fizički spremne igrače, poseduju poseban stil. Mislim da ekipu sa takvim stilom i načinom igre dugo nismo videli na Marakani“.

Mnogo toga zajedničkog imaju dva tima. Većina igrača oba tima je već dugo u klubu.
„Dosta smo zajedno, svaka utakmica donosi nešto novo. Spartak je ekipa koja takođe nije menjala tim od prošle godine. Imaju samo dva ili tri stranca, većina igrača je ponikla u Sparti. Sve su to elementi koji nas teraju da budemo jako oprezni. Za svakog trenera je važno da ima grupu igrača na okupu duže vreme“.

Mnogo je velika razlika u odnosu na igre Spartaka u Evropi i u prvenstvu
„Neće nas to zavarati. Evidentno je da su posvećeni Evropi, dosta su menjali ekipu u proteklim mečevima. Slovački fudbal je sličan češkom, čvrst sa dosta tranzicije. Očigledno su bacili karte na Evropu“.

Opšta je procena u medijima da je Crvena zvezda veliki favorit.
„Ne slažem se. Mi nismo favoriti“.

Da li će Crvena zvezda i Spartak iz Subotice odložiti predstojeći prvenstveni meč narednog vikenda.
„Mislim da je to pitanje za Savez, a ne za mene. Da se vidi šta je najvažnije za srpski fudbal. Zadržaću svoje mišljenje za sebe, jer ne želim da trošim energiju na nešto na šta ne mogu da utičem“.

Igrački kadar je u potpunosti spreman.
„Imali smo malo problema sa Babićem, ali se i on oporavio, tako da su svi spremni za meč“.

Protiv Voždovca se videlo koliko široku klupu imaju crveno-beli.
 „Raduje me, jer su svi pokazali da su spremni. Radni su i vredni, imam prilike da im svima ukažem šansu i drago mi je da to učinim. Svi znaju svoje zadatke i nastaviću sa tom praksom, jer oni apsolutno zaslužuju to“.

Nikola Stojiljković je prekinuo post, a gol je dao i novajlija Veljko Simić.
„Jako je dobro za samopouzdanje, pogotovo kod strelaca da postignu gol. Nisam ih nešto posebno odmarao, svi zaslužuju da dobiju šansu. To pokazuju na svakoj utakmici, a meni naravno na svakom treningu“.

Podrška navijača je nešto što je preko potrebno u ovim trenucima.
„Ja bih voleo da navijači u što većem broju dolaze na svaku utakmicu. Fudbal se igra za navijače. Ta energija koju smo doživeli prošle godine se prenosi na igrače. Mnogo je bolje zbog igrača, jer ovi momci daju sve od sebe. Od mene nikada nisam dao nikakvo obećanje. Od igrača tražim samo da ostave srce na terenu. Da se bore za svaku loptu, svaki aut“.

Da li je ovo meč sezone?
„Svaka naredna utakmica je meč sezone. Ova je malo drugačija, igraju se dva poluvremena. Mnogo je specifičnije nego prvenstvo, kada imate popravni. Ali verujte da ništa nije specifičnije za nas koji smo u fudbalu, svaka naredna je najbitnija i utakmica karijere. Tako će biti i u skorijoj budućnosti, za nas je prva naredna uvek najbitnija“, zaključio je Milojević.

(Foto Star Sport)


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara