Milojević: Za pravi ritam nam je potrebno još utakmica! Srnić i Stojiljković van tima

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.07.18. | 12:26

Strateg crveno-belih veruje u bolje izdanje svoje ekipe u revanšu protiv Spartaksa

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević očekuje da će njegova ekipa napraviti korak napred u ritmu i kvalitetu igre u odnosu na prvi meč sa Spartaksom u Rigi.

Crveno-beli na stadionu Rajko Mitić (utorak 20.30) moraju da napadnu protivnika, s obzriom da u prvom meču nije bilo golova. Ipak, razlika u kvalitetu je u ogromnoj meri na strani crveno-belih, koji su veliki favoriti u revanšu.
„Videli ste da smo igrali protiv dobrog protivnika, šampiona svoje države. Sve ekipe imaju svoj način igre i sistem. U punom su takmičarskom ritmu, mi je u toj utakmici nismo imali. Ekipe koje imaju tih 90 minuta u svojim nogama imaju određenu prednost, mi smo imali svoje šanse. Završeno je to prvo poluvreme, dobro smo trenirali, pozivamo naše verne navijače da dođu da nam pomognu, a mi želimo da odigramo jednu dobru utakmicu“, rekao je Milojević.

Izabrane vesti

Koliko je Zvezda blizu željenog ritma?
„Kada dođete iz pripremnog perioda da igrate takmičarske utakmice, igračima treba ritam, koji će doneti par utakmica. Ja nisam bio zadovoljan ritmom, koji sam želeo da imamo. Ima svega po malo, analizirali smo, očekujem da ćemo već u sutrašnjoj utakmici podići nivo igre“.

Pojedini igrači su još uvek daleko od prave forme.
„Uvek se odlučim za onu ekipu za koju smatram da će dati adekvatan rezultat na datoj utakmici. Možda postoje igrači koji bi trebalo da igraju, ali ja imam veliki broj igrača i zavisi od više elemenata, koje sklapam zajedno sa stručnim štabom. Ovde je u pitanju ritam, neophodno nam je više utakmica da se zalaufa ekipa i dođe do svog ritma. Imamo igrače koji nisu imali dovoljan broj minuta u svojim klubovima, neki su odigrali više mečeva tokom priprema nego cele prošle sezone, tako da im je potrebno vremena da dođu do ritma“.

Da li crveno-beli u svojim redovima imaju pravu „desetku“?
„Savremeni fudbal se igra na moć i snagu, mi se vezujemo za tu „desetku“, ali fudbal je otišao u drugom pravcu. Takav profil igrača više ne postoji. Jedino ako ga mi ne napravimo. Gledajući Francusku, to su sve polivalentni igrači. Mi smo želeli da dođe neki organizator igre, to je Lorenco Ebisilio, on bi trebalo da bude taj organizator, videćemo“.

Dvojica igrača su van protokola.
„I Srnić i Stojiljković će biti van konkurencije. Meleg je mogao da igra i prošlu utakmicu, imao je sličnu povredu kao Stojiljković, tako da je to neki razlog zbog kojeg nismo želeli da ga uvrstimo u tim. I on i Stojiljković nisu imali dovoljan broj utakmica prošle sezone, nismo želeli da rizikujemo, ali on je sada spreman“.

Ko će u špic napada? Kakvog protivnika očekuje?
„Sigurno da imam dilemu. Kuburili smo sa štoperima u pripremnom periodu pa smo to rešili, Pešić je sada otišao... Mi imamo naš sistem igre, razmišljamo samo o sebi i svojoj igri, a videćemo šta će kolega spremiti“.

(Foto Star Sport)


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara