Vladan Milojević
Vladan Milojević

Milojević: Znaju dobro zbog čega sam povisio ton

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.01.19. | 19:50

Vaker Nordhauzen nije protivnik na osnovu kojeg bi mogao da se daje jasan sud, ali je i te kako poslužio ekipi Vladana Milojevića da uoči trenutne nedostatke u igri

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Turske)

Crvena zvezda je slavila u prvom meču na pripremama u Antaliji. Delovalo je da protivnik u vidu nemačkog niželigaša Nordhauzena (2:0) neće predstavljati jasno merilo trenutne forme ekipe Vladana Milojevića, ali je i te kako poslužio da se ozbiljno probije led pred okršaje sa znatno kvalitetnijim ekipama.

Izabrane vesti

Crveno-beli sa odigrali dva potpuno različita poluvremena, na startu meča su bile jasne konture igre i ono što stručni štab srpskog šampiona želi da vidi u prolećnom delu sezone, dok je drugi deo igre poslužio da se isprobaju i neke nove varijante.
„Uvek je lepo kada pobedite, ali rezultat nije primaran cilj, želeo sam da vidim neka alternativna rešenja. Zadovoljan sam, pre svega pristupom, bilo je dosta šansi. Generalno sam zadovoljan. Uvek ima nešto da se ispravi”, rekao je Vladan Milojević.

Crveno-beli su u prvih pola sata kidisali prema golu protivnika. Levi bok je sa Rodićem i Jirkom potpuno je onesposobio rivala. Zvezda je postigla dva gola, a mogla je još koji, dok se kasnije promenila slika. Ipak će tek iz utakmice u utakmicu postajati sve lakše i brže.
„Raduje me kada moj tim pravi dosta šansi, teške su noge, pada koncentracija, ali jako je dobro kada стварате dosta šansi. Kada dođe osveženje, onda će stići i golovi“.

Uvodni minuti prvog poluvremena sasvim sigurno će biti deo kritike Vladana Milojevića u svlačionici srpskog šampiona. Znatno slabiji protivnik je dobio previše prostora da se razmahne između linija tima, pa je Zoran Popović morao da drži situaciju pod kontrolom. Pored aut-linije Vladan Milojević je prilično burno reagovao na pojedine situacije iz tog dela meča.
„Znaju oni dobro zbog čega sam povisio ton, nije što sam strog, tražim da one stvari na kojima radimo prenesemo na utakmice, kada to ne uradimo onda i podviknem”, dodao je Milojević.

Slede okršaji koji će dati znatno jasniju sliku igre Crvene zvezde. U sredu će to već biti Austrija iz Beča.
„Volim jake utakmice, nikada me preterano nije interesovao rezultat, ali kada igrate sa jakim protivnicima uočljivije su greške. Planski smo birali takve protivnike”.

Igra Erika Jirke je ostavila poseban utisak sve koji su pratili meč na Regnum stadionu.
Imamo dobra pojačanja, uprava je radila na pravi način, ono šta smo potencirali kao pojačanja to smo i ostvarili. Videćemo da li će biti odlazaka i dolazaka. Ne želim nikoga da izdvajam. Generalno, javnost ne treba da donosi sud, nekome pripreme padaju teško, neko lakše podnosi te napore, ali zadovoljan sam kako radimo”, zaključio je Vladan Milojević.

Foto: Reuters


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara