Milošević: Derbi ne sme da bude na biti ili ne biti

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.19. | 14:59

Strateg Parnog valjka poručuje da je obezbeđivanje plasmana u Evropu kroz prvenstvo prioritet, a da nacionalni kup predstavlja dodatni bonus

Trener Partizana Savo Milošević svestan je važnosti svakog večitog derbija, ali smatra da ovaj sutrašnji nije ujedno i odlučujući kada je u pitanju bitka crno-belih za izlazak na evroscenu.

Crvena zvezda kao i u prethodna dva večita derbija ulazi u meč kao blagi favorit, što je do sada bila situacija koja je daleko više odgovarala Parnom valjku.

Izabrane vesti

Ipak, crno-beli bi u slučaju praza već u ovom kolu mogli da se nađu na petom mestu Superlige.
"
Naša situacija je komplikovana, trudimo se da je popravimo. U Nišu smo napravili rezultatski korak unazad, ali je ekipa odgovorila zahtevima koje smo pred nju postavili. Uz to, šest-sedam fudbalera nije igralo, što su objektivne okolnosti zbog kojih smo izgubili. Naredna utakmica jetse bitna, može mnogo da nam donese, ali nije iz kategorije biti ili ne biti. Posle derbija sledi neka vrsta mini-lige, četiri utakmice da obezbedimo izlazak u Evropu. Derbi ima specifičnu težinu, ali ne sme da bude biti ili ne biti", rekao je Milošević.

Sezona je razočaravajuća, međutim, Partizan ima šansu da je ublaži, ako bi pre svega savladao Crvenu zvezdu sutra i eventualno istog rivala u finalu Kup. Navijači očekuju da crno-beli takmičarsku sezonu okončaju neporaženi u duelima sa večitim rivalom.
"Znam šta navijači očekuju, ali ja moram da budem pragmatičan i realan. Ne znam da li ćemo osvojiti Kup Srbije, ali znam da moramo da se plasiramo u Evropu. Moramo da budemo spremni na poslednje četiri utakmice plej-ofa, koje su nam primarni cilj. Moram tako da gledam. Ne da bih tražio opravdanje, već je realno tako. To je cilj, a Kup je bonus. Ovo je dobar put. Koliko će nam ovakva postavka doneti bodova do kraja - ne znam, ali sam dužan da izborimo Evropu. To je imperativ. Sve ostalo je premija".

Partizan je ostavio dobar utisak u prethodna dva večita derbija.
"
Te dve utakmice mogu da pomognu, ekipa je pokazala da zna kako da izađe na kraj sa Zvezdinom timom. To može da bude mali plus za nas. Što se tiče poraza obe ekipe za vikend, sve pada u vodu, verujem da dva poraza neće uticati ni na njijh, ni na nas. Ko bude uspeo da se kvalitetnije odupre psihološkom pritisku biće u velikoj prednosti".

Za glavnog arbitra meča odabran je Novak Simović iz Lovćenca.
"
Neću komentarisati niti sudije niti suđenje. Ni pre, ni posle utakmice".

Usledila je konstatacija novinara da arbitra zovu Elvis Prisli. Nadimak mu je dao Nenad Milovanović.
"Ne znam na šta mislite... Nemam taj podatak. Izvinjavam se. Proveriću to. Rekao sam da se ne bavim sudijamama, pogotovo ne u meri da im znam nadimke".

Da li možete da iznenadite MIlijevića? Kako će te to probati da učinite?
"
Probaću, međutim, to ne mogu da delim sa vama".

"REMIJEM NE DOBIJAMO MNOGO, ALI PONEKAD MOŽE DOSTA DA DONESE"

Stanje u igračkom pokvarila je najnovija povreda Valijentea, ali Milošević dodaje da su svi ostali igrači spremni za meč. Pažnju javnosti privukle su današnje izjave predsednika Partizana Milorada Vučelića, koji je poručio da jedan deo fudbalskog establišmenta želi da vidi crno-bele na petom mestu.
"Posle rezultata u minulom kolu dosta zanimlljvo mi deluje ta izjava. To što je predsednik rekao ima podlogu, ali, ja moram da se fokusiram na ekipu, ne da vodim računa šta radi deo establišmenta ili druge ekipe".

Da li biste bili zadovoljni remijem na sutrašnjem derbiju?
"U situaciji u kojoj smo možda - da. Remijem ne dobijamo mnogo, ali ponekad može da nam dosta donese. Naredne četiri utakmice mogu da nam budu olakšane ako savladamo Zvezdu".

Da li se sećate vašeg poslednjeg derbija kao igrač, atmosfere, utisaka?
"Odigrao sam ih više od deset, međutim, ne volim statistiku. Ono što sam radio kao igrač je arhivirano. Daleka prošlost. Mada, znam šta derbi predstavlja, kakva je to vrsta pritiska, bez obzira na stanje na tabeli ili u klubovima. Na ovim mečevima je uvek posebna atmosfera, a pritisak osećaju svi, naročito igrači na terenu. Često se dešavalo da se ono što ste zamislili ne ostvari. Verovatno će i sutra biti isto tako. U derbijima odlučuju neke druge stvari. Ne taktika".

Najdraža pobeda?
"Trijumf u kupu 3:1 na našem stadionu, 1994. godine", zaključio je Milošević.

Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana zakazan je za četvrtak od 19 časova na stadionu Rajko Mitić.

Foto: MN Press


tagovi

Savo Milošević160. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara