Miloševićev recept za Konahs: Što manje faulova, što više igre

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.19. | 13:05

Partizan imao 47 šuteva na gol u dve utakmice

Ima Partizan recept kako da prođe Konahs, a da se ne namuči previše. Prvi meč u Velsu je pokazao da je Partizan neuporedivo bolji tim i pored pobede od „samo“ 1:0, ali u Humskoj očekuju daleko ubedljiviji trijumf u revanšu u četvrtak.

Trener Partizana Savo Milošević nacrtao je skicu kako bi trebalo da izgleda utakmica, premijerna u Humskoj u novoj sezoni. Suština je da bude što manje prekida meča, jer to ide u prilog gostima, a da što više lopta bude u terenu.

Izabrane vesti

Po novoj zelenoj podlozi fudbal bi trebalo da klizi od noge do noge, a ako tako bude i na delu, Konahs neće imati šta da traži na crno-beloj strani Topčiderskog brda.
Radili smo analizu prvog meča: Mi smo napravili 13 faulova naspram njihovih 27. To možda pokazuje da mi nismo bili dovoljno agresivni, a da su oni bili previše agresivni. Smatram da ne bi trebalo da pravimo prekršaje, jer to njima odgovara. Jako je bitno da lopta bude što više u igri nego u prekidama“, rekao je Savo Milošević na konferenciji za novinare.

Neefikasnost je problem u igri koju je Parni valjak iskazao u prve dve utakmice. Govorio je o tome i Milošević, pa se nametnulo pitanje da li je taj problem „sređen“ pred drugi duel sa Konahsom.
Mi smo relativno lako dolazili do gola protivnika, a realizacija je rezultat niza okolnosti. Meni je bitno da dolazimo u šanse i da zadržimo ovu igru, a siguran sam da će realizacija biti popravljena“.

Istakao je Milošević i jedan podatak koji ga raduje.
U ove dve utakmice do sada naši protivnici su šutnuli na naš gol dva i po puta, dok smo mi imali 47 udaraca“!

Šef struke crno-belih je pohvalio ekipu i istakao da je potpuno spremna za meč.
Jako je bitno da sačuvamo tim od povreda, jer igramo i ligu i kvalifikacije. Najbitnije je da su momci spremni. Radili smo u poslednja četiri dana na ispravljanju nekih problema koje smo imali u Velsu. Nemam nijednu zamerku na igrače, spremni su za maksimalnu disciplinu i odgovornost. Sa njima je dosta lako raditi“.

Milošević je rekao da nema dileme oko sastava, tako da ne bi trebalo očekivati neke brojne izmene u odnosu na prvi meč. Ako bude ijedne...

Što se tiče prelaznog roka i kvaliteta ekipe, trener Partizana je rekao:
Ne bih mnogo o tome, jer u Evropi se zahuktava prelazni rok, a kod nas treba da se završi. Ja sam apsolutno zadovoljan kvalitetom ekipe, jedino nisam njenom formom, ali bi bilo loše da smo već sada u pravoj formi“, naglasio je Milošević.

Trener Partizana je dodao i da je prezadovoljan kvalitetom novog terena na stadionu, ali i da podržava odluke čelnika Superlige da dozvole odlaganje nekoliko utakmica domaćeg prvenstva, u službi bolje pripreme ekipa za evropske kvalifikacije.

Foto: Starsport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara