Savo Milošević
Savo Milošević

Miloševićeva opsesija brzinom: Nemoguće je da ne dajemo više golova kad stvaramo po 15 ili 20 šansi

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.08.19. | 23:00

“Moramo još 20 odsto bolje u četvrtak”, jasan je trener crno-belih posle pobede nad Mačvom

O povredi Nemanje Miletića brinuće lekarski tim, Savo Milošević može samo da čeka i nada se povoljnom izveštaju. Ali posle 4:0 protiv Mačve u drugom kolu Superlige može i da bude zadovoljan prikazanim, jer je više nego evidentno da Partizanova ekipa brzim korakom napreduje iz meča u meča. A baš je brzina opsesija trenera crno-belih.

Iako, priznaje i sam, nije sve bilo baš idealno protiv Šapčana. Nije se šefu struke svidelo to što su gosti stvorili nekoliko opasnih napada. Toga nije bilo u dvomeču protiv velškog Konahs Kija, pa ni na startu Superlige protiv Inđije.
Detalja uvek ima. Trudimo se da ih ispravimo iz utakmicu. U par situacija smo dozvolili rivalima da nam izađu gore i lako uđu u polušanse, šanse. Mogli smo to da osujetimo. Treba insistirati na perfekciji”, bile su prve Miloševićeve impresije posle meča.

Izabrane vesti

Mnogo je više bilo onih pozitivnih...
Ono što je trebalo da uradimo danas, da budemo čvrsti i odgovorni, da na vreme damo golove, da nam je lopta išla još za nijansu brže nego protiv Konahsa, to nam je bilo jako bitno, da smo imali dobru agresiju, od špiceva čak gore, preko veznog reda do štopera, pogotovu u prvom poluvremenu kad smo uspeli da oduzmemo dosta lopti na njihovoj polovini... To su sve stvari koje mene raduju. Ne samo zbog ovog danas, nego zbog onog što nas čeka u četvrtak”, kaže Milošević.

Kao posledica takve igre četiri lopte u protivničkog mreži, jednu od njih je gurnuo i Umar Sadik, koji je na početku sezone ostavio utisak da će biti ozbiljno pojačanje, mada se do sada mučio sa realizacijom. I sada, konačno prvenac.
Bitno je to zbog samopouzdanja za svakog špica, ali rekao sam već da je nemoguće da imamo po 15 ili 20 šuteva po utakmici, a da ne bude više golova. I evom, već je bilo mnogo bolje. Siguran sam da će biti i ubuduće, ukoliko budemo igrali ovako brzo i ako budemo stvarali mnogo šansi. I golovi će doći”.

To je bilo to o Sadiku, a sad malo i o Filipu Stevanoviću, koji tek u septembru slavi 17. rođendan, a već se navijačima uvukao pod kožu.
Ja o njemu više neću da pričam na taj način. Tretiram kao prvotimca. On je tu gde jeste i zaslužuje da bude. Ne zanima me da pričam posebno o njemu zato što ima 16, 17 godina. Ovde svi rade svoj posao, da li imaju 16 ili 35, to je nebitno. Bitno je samo, jako je bitno, da ispunjavaju zahteve koji se stavljaju pred njih. Od njega sve ovo očekujemo. Znamo. Ne bi ga ni stavili na teren da nije pokazao da zaslužio da bude na terenu. Niko ga nije forsirao, niti gurao. Zaslužio je”.

Večerašnje bodove protiv Mačve zaslužila je cela ekipa. Zaslužila je i pohvale šefa zbog napretka koji je očigledan. Ali to je samo početak. Nikako kraj.
Svaku utakmicu od početka sezone smo igru digli za pet ili 10 odsto, mislim da smo uspeli i danas u odnosu na onu utakmicu protiv Konahsa. Ali sad nam treba da preskočimo par koraka i da u četvrtak budemo za 20 odsto bolji ako želimo da izborimo dobar rezultat”, jasan je Milošević.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara