Zoran Mirković
Zoran Mirković

Mirković brani Svetu Markovića, ne voli maske i podseća: Radnik nam je dužnik

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.11.18. | 12:08

Uoči meča sa Surduličanima

Tri serija pa pobeda protiv Vojvodine i bolje raspoloženje u Partizanovoj svlačionici pred seriju, na papiru, lakših mečeva. Ipak, šef struke crno-belog tima Zoran Mirković oprezno podseća da bi po ekipu moglo da bude kobno kada bi potcenili Radnik uoči subotnje sudara (13 sati, TV Arena 1) u 15. kolu Superlige.

Uostalom...
Znate da smo jedinu (ligašku) utakmicu izgubili u Surdulici. U tom smislu, Radnim nam je dužan“, ističe Mirković na konferenciji za novinae uoči meča.

Izabrane vesti

Ne gaji iluziju da će crno-belima biti lako.
Pretpostavljam da će Radnik malo defanzivnije ući u meč, tako da nas očekuje blok i imaćemo poteškoća da ga probijemo. Imaju mladog reprezentativca Igora Zlatanovića, visokog i jakog napadača, pravog razbijača. Dva ofanzivna po boku, izuzetno brza (podsetimo recimo na Fransisa Kjeremea)... Moraćemo da budemo maksimalno koncetrisani kako bismo dobili... Nas samo pobede održavaju u šampionskoj trci. Svaki drugi ishod sutra bio bi katastrofalan po nas“.

A koncetracija je i bila najveći problem Partizana u dosadašnjem toku sezone. Više puta su crno-beli izgubili bodove u utakmici koja je jasno išla na njihovu vodenicu. Nekada su promašivali napadači, nekada su defanzivci pravili propuste. Već ste čitali na ovoj adresi o greškama Svetozara Markovića. Mirković staje u odbranu 18-godišnjeg štopera.
Konkretno, jeste u tim situacijama Marković bio pored tih igrača, ali bilo je i nekih stvari koje su prethodile tim akcijama i nikad ne bih ciljao jednog igrača kao krivca. Od mlađih se pritom i očekuje neki kiks. Ide sa godinama. Sveta nam je takođe doneo bažne bodove u meču protiv Bačke, protiv Zemuna prolaz u Kupu, pogodio je i protiv Nordjsjilanda. On dete radi posao, daje maksimum i sigurno će biti samo bolji. A greške su sastavni deo fudbalske igre, da ih nema ne bi bilo golova. Nemam neke velike zamerke na njegovu igru“, odgovara Mirković.

Ne želi da otkrije ko će u startnih 11 odmeniti povređenog Gorana Zakarića, Zoran Tošić je svakako u konkurenciji, a Aleksandar Šćekić? Tu već postoji dilema, pošto bi crnogorski reprezentativac morao na teren sa zaštitnom maskom.
Videćemo, kad imate neko pomagalo tog tipa uvek smeta. Neću da kažem da ste hendikepirani, ali ne vidite isto. Ja nisam mogao da igram sa maskom. Doduše, to je bilo neko drugo vreme, bile su univerzalne maske, ove se rade po otisku, malo su bolje, ali da smeta – smeta“.

Za kraj i komentar Zvezdine pobede nad Liverpulom. Gospodski, kako drugačije.
Velika pobeda Zvezde. Ali ovde bih vas samo podsetio kako smo skloni da brzo menjamo mišljenje o svemu. Posle Liverpula i Pariza se pričala neka druga priča. Veliki uspeh Zvezde, još jednom. Sigurno da i cela ova naša liga dobija na težini“, kaže Mirković.

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

Zoran MirkovićSvetozar Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara