Mirković: Nemoguće da se tako raspadne igra

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.08.18. | 19:30

"Drugim poluvremenom nisam nikako zadovoljan", kaže trener Partizana

Krenulo je Parnom valjku čim je Zoran Mirković preuzeo komande. Doduše, pre rezultatski nego igrački, međutim, posle onih 2:1 u Danskoj pamtiće se da je novi trener Partizana debitovao pobedom i u Superligi Srbije, savladavši Zemun u gostima 1:0.

Pisaće se pobeda i - ništa više.
"Opet mogu da budem zadovoljan delimično prvim poluvremenom, a drugim nikako. Nikako! Loša uvertira za četvrtak", direktan je, kao i uvek, Zoran Mirković.

Izabrane vesti

Obrazložio je podrobnije:
"U prvom je bilo dosta dobrih akcija. Želja nam je bila da, u tom trenutku, gostoj odbrani Zemuna menjamo težište igre. Tad smo i napravili dobre stvari. Sve ostalo, osim želje, nije valjalo. Brine me u obe utakmice naša igra u drugom poluvrmenu. Da li sama posmisao na eventualni negativan rezultat utiče da se uvuče strah u igrače i da se bez potrebe vratimo na svoju polovinu? U takvoj igri dosta rizikujemo. Moraćemo da radimo na tome".

Ostaje dilema da li je sve do psihologije ili ima nešto i do sadržaja, prikaza na terenu...
"Ima i jednog i drugog. Psihologija je u prvom planu. Nemoguće da se baš toliko raspadne igra. Od istih igrača, istih ljudi".

Mirković je napravio sedam promena u startnih 11 u odnosu na gostovanje Nordsjilandu, a novinare je zanimalo da li mu se neko od novajlija posebno svideo?
"Rotirali smo, jer je sugestija doktotra i ljudi zaduženih za fizičku spremu bila da neke igrače odmorimo. Delimično sam zadovoljan igrom Đerleka".

Do kraja prelaznog roka ostalo je 19 dana, dovoljno da se reaguje na tržištu, ali...
"To je kompleksna stvar. Imamo igrački kadar, "puni" smo sa brojem stranaca. Moraćemo ozbiljno da pristupimo toj temi", dopunio je trener Partizana i otkrio da Zlatan Šehović neće biti u kombinaciji ni za revanš sa Dancima, jer "tek je danas odradio drugi trening visokog intenziteta, nije još radio sa grupom, nije realno očekivati ga u četvrtak".

MILENKOVIĆ: MALO JE NEDOSTAJALO...

Zemunci su pošteno namučili goste iz Humske. Da su imali veštijeg realizatora mogli su do iznenađenje, mada i ovako mogu da budu zadovoljni kako su se oduprli favoritu.
"Poput Bate, mogu i ja da budem delimično zadovoljan. Kvalitetno smo ušli u meč, kontrolisali prvih 20 minuta, a posle primljenog gola ušli u period od 15 minuta slabe igre, kad je Partizan mogao da osigura pobedu. Drugi deo je bio zadovoljavajući. To je model koji bi Zemun mogao da gaji u nastavku sezone. Kvalitet se video, malo je nedostajalo, mislim da će to doći na svoje. Umereni sam optimista", pojasnio je Dragoslav Milenković, trener domaćina posle odlaska Milana Milanovića.

Foto: MN Press


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara