Mirković ni da čuje, Petrić vodi u Kruševcu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.19. | 10:36

Bata ostao pri stavu iako ga je Uprava ubeđivala da promeni mišljenje

Ubeđivanje nije dalo nikakav rezultat. Zoran Mirković ne želi ni da čuje ništa na temu ostanka na klupi Partizana. Šanse da se predomisli više i ne postoje, pošto je, sada već bivši trener crno-belih, ugasio telefon i stavio tačku na svoj kratki mandat šefa struke u Humskoj.

Ništa tu nema novo i neobično, Mirković je neopozive ostavke podnosio i u Fudbalskom savezu Srbije i na mestu potpredsednika Partizana, pa ni tada nikakva ubeđivanja nisu pomogla.

Izabrane vesti

Ni zimus nije bilo daleko da se Mirković povuče sa klupe. Ozbiljno je mladi strateg vagao da li ima smisla da nastavlja sa poslom u jednoj očajnoj situaciji u klubu, sa timom koji nije dobio za ceo prelazni rok nijedno pojačanje. Tada su čelnici Partizana uspeli da "isfintiraju" Mirkovića, kojem nikako nije bilo milo što je objavljeno da ostaje pre nego što je stvarno došlo do rukovanja. Ipak, ostao je. Jednom ih je pustio da ga izdriblaju, drugu šansu im nije pružio.

Čak i kada je dolazio u Partizan, pa onda i nekoliko puta kasnije, Zoran Mirković je priznao da ni samom sebi ne može da objasni šta mu sve to treba.
„Više puta sam se pitao šta mi je ovo trebalo. Pogurala me je ljubav prema Partizanu“, pričao je Mirković u novogodišnjim intervjuima srpskim medijima.

Ništa u Humskoj nije stajalo na svom mestu kada je došao, ništa mu nije išlo na ruku: dobio je u ruke slab tim, koji je već imao, za srpske uslove, debeo bodovni zaostatak, ostatak prelaznog roka je iskorišćen samo da se dovede Aleksandar Šćekić i da se "odjavi" Ognjen Ožegović i ekipa ostavi sa jednim i po napadačem.

Premalo je bilo vremena da se tim pripremi za evropske izazove, neopravdani strah od Bešiktaša je kumovao ispadanju Partizana iz Evrope, a svaka sezona bez nastupa na međunarodnoj sceni izaziva krizu u Humskoj, jer se u velikoj meri živi od novca od UEFA takmičenja.

Partizan je odigrao solidno prolećni derbi na Marakani, ostao neporažen i posle toga se - raspao. Sve je to moglo da se u velikoj meri nasluti, jer crno-beli imaju kvalitetom tanak igrački kadar koji ne može da pravi rezultate u dugim serijama. Dve prolećne pobede i remi na Marakani bio je maksimalan napor koji je sastav izdržao. I onda se raspao. Tu je Mirković malo šta mogao da učini.

Crno-bele već u sredu čeka jedna od najvažnijih utakmica ovog proleća: četvrtfinale Kupa Srbije protiv Napretka u Kruševcu. Kako stvari stoje, Gordan Petrić je najbliži da bude privremeno rešenje, makar za tu utakmicu.

Piše: Vujadin TOMKOVIĆ
(FOTO: Star sport)


tagovi

Gordan PetrićZoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara