Mirković o Crnogorcima: Janković dobar, Šćekić defanzivan, Srbija zasluženo

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.10.18. | 12:02

Trener Partizana kaže da su Orlovi lakše mogli da kompezuju izostanak povređenih igrača

Trijumf čist kao suza. Srbija dovoljno dobra da iskoristi prilike, Crna Gora van ritma i praktično bez šanse. Otuda, skoro rutinskih 2:0 za Orlove u Podgorici i verovatno rival manje u nameri da se selekcija Mladena Krstajića domogne prvog mesta u Grupi 4 treće divizije Lige nacija.

Za pozitivan utisak kompletne naše javnosti i potvrdu da, ako ništa drugo, imamo lepše  šanse da budemo prvi na tabeli i posle nedeljnog gostovanja u Bukureštu.
„Srbija je zasluženo pobedila“, saglasan je Zoran Mirković, šef struke Partizana i doskorašnji pomoćnik Ljubiše Tumbakovića i selekciji Sokolova.

Izabrane vesti

Obrazložio je...
„Crna Gora je ušla sa previše respekta i to je trajalo celo prvo poluvreme. Na sve se namestio i penal, koji je bio, naravno. U drugom delu, domaći tim je više rizikovao, u čemu je bilo dobrih stvari, ali je ostavljao velike prostore za dve-tri stoprocentne šanse Orlova pre drugog pogotka“.

Osvrnuo se Bata i na činjenicu da su oba tima istrčana na teren stadiona pod Goricom u oslabljenim sastavima.
„Crna Gora je imala dosta kadrovskih problema. Imala ih je i Srbija, međutim, ima i veći broj igrača i može izostanak pojedinaca bezbolnije da kompezuje. Crnoj Gori je nedostajao Savić, dok su Jovetić, Vukčević i Vešović igrači koji u poslednjih mesec-dva imaju po jednu utakmicu u nogama“.

Od trojice partizanovaca u dresu Crne Gore, Aleksandar Šćekić je bio starter (od 73. minuta), Marko Janković odigrao drugo poluvreme, a Nebojša Kosović nije dobio šansu.
„Šćekić je odigrao to što se od njega tražilo. Doduše, bio je dosta defanzivan. Janković je odigrao dobro drugo poluvreme. Procena selektora je bila da ne počne, mada je Marko bio rovit poslednijh dana".

Konačno, posle dva i po meseca, ima i Partizan A reprezentativca u selekciji Srbije, što raduje Mirkovića, bez obzira na činjenicu da Nemanja R. Miletić nije dobio šansu.

"Igrama i odnosom je zaslužio poziv. Na stranu što je bio iznuđen povredama i otkazima nekih igrača", zaključio je trener Partizana.

U poslednje vreme Zoran Mirković deluje sve zadovoljnije igrama Partizana, što se najuočljivije može videti po izjavama posle utakmica. U početku je pričao kako "valja samo rezultat, ali...", dok mu se sad sviđa i igra, mada je svrstan i ona može da se unapredi.
„Bojim se da sam tip koji će uvek da nađe nešto "ali". Smatram da kad je nešto dobro uvek može bolje. Takvim stvarima težimo", rekao je trener crno-belih, koji će tek u sredu imati kompletan kadar, kad mu se vrate svi reprezentativci.
"Ista priča kao u septembru, verovatno će biti u novembru. Radimo u sastavu koji je trenutno ovde, nadamo se da će u Beogradu svi da se pojave zdravi".

Osvajač Kupa Srbije će u subotu od 14 časova gostovati u Sivcu, gde će uveličati 90 godina postojana Poleta, člana Područne lige Sombor.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zoran Mirkovićfudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara