Mirković o polusezoni: Zadovoljan sam, neka bude četvorka

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.12.18. | 15:57

Marko Janković ide u Minhen na operaciju

Partizan spušta zavesu na prvi deo sezone utakmicom protiv Mačve u Humskoj (petak, 18.00, Arena sport). Trener crno-belih Zoran Mirković zahteva od svojih izabranika nova tri boda, kako bi jesen koliko-toliko pristojno bila arhivirana. 

Prni valjak ima veliki zaostatak za liderom i najvećim rivalom, međutim trenutno je u seriji od 100 i kusur dana bez poraza. Protiv Rada na Banjici proteklog vikenda viceprvak je pružio jednu od boljih partija, a Mirković bi voleo da se tako nešto ponovi. Lagani trijumf, bez trzavica, drame, stresa...
"Meč protiv Rada jedan je od modela kako bi Partizan trebalo da izgleda. Gol na vreme, pa drugi... Isto to tražim i za Mačvu. Šapčani su borbena ekipa, čvrsta, često igraju na granici dozvoljenog", izjavio je Mirković i upozorio da umor ne sme da bude alibi, iako je napravio dosta problema crno-belima: "Svi smo pomalo umorni, odigralo se dosta utakmica u ovih pet meseci. To je vidno i po povredama. Nema više ili manje motivacije zbog pauze, imamo obavezu da odigramo maksimalno".

Izabrane vesti

Mirković ne može da računa na Marka Jankovića koji će morati na operaciju u Minhen. Svi ostali spremni su i staviće se na raspolaganje šefu struke. Upitan da oceni polusezonu trener Partizana je rekao:
"Zadovoljan sam, neka bude četiri na skali od jedan do pet. Visoka, vrlo dobra ocena".

Izgovora za neke situacije nema i ne treba da bude, ali...
"Došao sam u nezgodnom momentu, nefudbalskom. Polazna tačka nije bila dobra. Znamo koliko smo vremena imali i šta smo sve uspeli, a šta nismo. Više smo se bavili korekcijama. Na celom tom putu bilo je loših perioda, gde smo gubili bodove i prosipali ih. Bilo je međutim i dosta dobrih momenata. Ceo taj put kada pogledam, ne mogu da budem nezadovoljan. Igrači su pokazali karakter".

Partizan i Mačva do sada su se sastali tri puta. Svaki put bila je goleada. U Humskoj sa 6:1 i dva puta u Šapcu po sa 3:1. 

Foto: MN Press


tagovi

SuperligaZoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara