Mirković: Pobede su melem za ranu, ali nismo još seli na stolicu! Suma je klasa i dobiće šansu kao i svi ostali

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.08.18. | 16:41

Trener crno-belih kaže da se atmosfera u ekipi popravila posle trijumfa u Danskoj, ali upozorava da nema opuštanja pred Zemun

Raspoloženje u fudbalskom klubu Partizana znatno je bolje posle pobede nad Nordsjelandom u Danskoj, ali trener Zorana Mirković kaže da je pred ekipom i dalje veliki posao.
“Otvorili smo šampionat ne baš onako kako treba. U svaku sledeću moramo da uđemo maksimalno  skoncentrisani sa željom da dobijemo protivnika. Zemun je imao tri teška meča na startu i osvojio dva boda. Vidim da su promenili trenera, vodiće ih pomoćnik. Igraće na kartu našeg umora ili možda nekih naših misli koje su, hteli ili ne hteli, usmerene ka četvrtku. Apelovaću na igrače da sav fokus stavimo na Zemun”, rekao je Mirković na konferenciji za novinare u sportskom centru Teleoptik.

On je najavio određene promene u timu u odnosu na meč u Danskoj, a osim Zlatana Šehovića, svi igrači su zdravi.
“Pobede su u svakom slučaju melem za ranu. Uz dobre igre još više. U malo boljem smo stanju nego pre meča sa Nordsjelandom. Potreban nam je kontinuitet dobrih igara, još nismo seli na stolicu kako to treba. Nema opuštanja ni u jednom momentu”.

Izabrane vesti

O tome koliko dobro poznaje Superligu Srbije s obzirom da je u prethodnom period bio radio kao pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću u reprezentaciji Crne Gore?
“Uvek sam iskren, nisam poznavao toliko dobro Superligu, ali ovde sam skoro sedam dana. Radim svakodnevno, a i svi moji saradnici su tu da me uvedu u celu problematiku koja je bila i ovde u svlačionici. To ide dosta brz0. Imamo taj luksuz da nema potrebe da sada znamo one sa kojima igramo u septembru, a ovo što imamo odmah ispred nas je sve sažvakano”.

Da li planira da u Superligi promeni formaciju i zaigra sa dva napadača?
“Ne znam šta su radili prethodnici. Pravimo plan na osnovu nas samih, a ne drugih ekipa. Nikog ne potcenjujemo, već procenjujemo kojih 11 su trenutno spremni”

Kako je situacija sa Nemanjom Nikolićem koji se u Danskoj vratio na teren posle pauze zbog povrede?
“Nisam siguran da je spreman za ceo meč, ali nam je na raspolaganju”.

Posle meča u Danskoj rekli ste da ste samo delimično zadovoljni. Da li je sada utisak nešto drugačiji?
“I dalje nisam zadovoljan sa drugim poluvremenom u Danskoj, izgubili smo igru u psolednjih 20 mionuta, bili u podređenom položaju u niskoj zoni, uvek ste u riziku kada ste u takvoj situaciji”,

Koliko je dodatno opterećenje za Partizan to što već sada zaostaje pet bodova za Crvenom zvezdom?
“Nije prijatna situacija, bilo bi bolje da je kontra. Ali, ovo je realnost i ne možemo da pobegnemo. Prvenstvo je dugačko, ali računicu ćemo da svodimo u maju sledeće godine. Ne osećam dodatno opterećenje. Imamo ispred sebe protivnika i utakmicu koju moramo da dobijemo”.

Kakva je situacija sa eventualnim dolaskom pojačanja?
“Prelazni rok traje do kraja meseca i sve opcije su otvorene”.

I za kraj, može li Bata Mirković da “probudi” Sejdubu Sumu?
“Suma je klasni igrač. Nije se najbolje snašao do ovog momenta. Imaće priliku kao I svi ostali igrači. Svi imaju iste startne pozicije. Mnoge stvari su na njemu”, zaključio je trener Partizana.

Foto: FK Partizan


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara