Mirković poručio Juventusu: Dovedite Milenkovića, odbrana će morati da prođe kroz smenu generacija

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.12.18. | 15:53

"Zbog toga bih u Torinu voleo da vidim igrača njegovih kvaliteta", kaže strateg Parnog valjka

Veliki klubovi ne zaboravljaju igrače koji su ostavili trag. Takav je slučaj i kada je u pitanju trener Partizana Zoran Mirković, čija se reč izuzeteno poštuje među navijačima Juventusa.

U Božićnom intervjuu za portal Il Bianco Nero Mirković je analizirao trenutak u kom se nalazi Stara torinska dama, ali i budućimm planovima svog nekadašnjeg kluba.
"
Juventusu ide jako dobro, gledao sam ga protiv Rome, odigrali su sjajnu utakmicu. U pitanju je veoma izbalansiran tim u svakoj liniji, sposoban da na podjednako kvalitetan način igra i u odbrani i u napadu. Lepo ih je gledati, bez obzira na to što neki kažu da igra nije dobra. Letnje kupovine su se uklopile. Ronaldo obavlja svoju dužnost, jedan je od najboljih igrača na svetu i njegov doprinos je vrlo visok. Bentakur je dosta napredovao, veoma sam zadovoljan njegovim nedavnim igrama, čekam povratak Kansela (povreda) koji me je impresionirao", rekao je u dahu Mirković.

Izabrane vesti

Sve tifoze Bjankonera impresionira fenomenalni Mario Mandžukić.
"Mislim da je Mario Mandžukižć neophodan ovom Juventusu. Alegri ne može bez njegovih kvaliteta. On je borac, igrač koji se mnogo žrtvuje za tim i svoje saigrače. Do sada je uvek davao golove protiv velikih italijanskih ekipa. Juventus zovu "dama ubica", zbog toga Mandžukića možemo definisati kao "gospodin ubiuca". O njemu više govore činjenice nego reči. Veoma ga je teško zaustaviti, mnogo se kreće i nikada vam ne ostavlja nijednu referentnu tačku. Štoper često ne može da prepozna koje će oružje iskoristiti".

Šta bi poželeo Juvenusu za Božić?
"Želeo bih da ostavim puno poklona (osmeh), ali bi prioritet bio osvajanje Lige šampiona. To bi bio odličan poklon za sve fanove, a klub koji dobro radi zaslužuje ovaj trofej. Ne bih stao na tome: voleo bih neke nove igrače kao što su Pol Pogba i Nikola Milenković. Drugi je štoper budućnosti. To bi bio lep poklon. Doći će trenutak kada će odbrana Juventusa morati da prođe kroz smenu generacija, zbog toga bih u Torinu voleo da vidim igrača njegovih kvaliteta".

Zidan u Juventusu ponovo? Kako to zvuči?
"
Imao sam sreću što sam igrao dve godine sa najboljim igračem na svetu, ali pre svega u pitanju je izvanredna osoba. Bilo bi fantastično da se Zizi vrati u Juventus kao trener, da ponovo vidi staru porodicu. Neće biti lako zauzeti Alegrijevo mesto, ali ne zaboravimo da je Francuz uspeo sa Real Madridom da osvoji tri Lige šampiona zaredom. Želim mu sve najbolje", zaključio je Mirković.

Foto: Star Sport


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara