Mirković: Spremni smo za pakao, vežbaćemo penale, pa nek bude kao u Briselu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.08.18. | 09:30

Trener Partizana oprezni optimista uoči puta u Istanbul na revanš plej-ofa Lige Evrope sa Bešiktašom

Partizan će u Istanbulu protiv Bešiktaša izaći na teren bez straha, svestan da ga čeka paklena atmosfera na tribinama, ali sa jasnom namerom da pokuša da iskoriste sve probleme i pritisak sa kojim se uoči revanš meča plej-ofa za Ligu Evrope suočavaju fudbaleri turske ekipe.

Posle prošlonedeljnih 1:1 u Beogradu, rezultatska prednost svakako je na strani Bešiktaša, ali poraz istanbulskih Orlova na domaćem terenu u prvenstvu prošle nedelje još jedan je dokaza da je ova ekipa, iako skupa i iskusna, itekako raniva.
“Igramo protiv velike ekipe jakog protivnika. Nimalo nije dobra stvar koji u poslednje vreme beleži slabe rezultate. Pitanje je dana kada će početi da postižu i dobre rezultate”, rekao je Mirković novinarima na beogradskom aerodromu Nikola Tesla uoči puta u Istanbul.

Izabrane vesti

On neće moći u revanšu da računa na suspendovanog Nebojšu Kosovića, kao ni na Marka Jankovića koji se još nije oporavio od povrede zadnje lože.

Gde bi Partizan mogao da traži šansu u četvrtak?
“Treba da budemo odgovorni, disciplinovani, da igramo brzo i pokušamo da ugrozimo Bešiktaš”.

Da li je taj “nemir” koji postoji kod turske ekipe ovih dana prilika za Partizan?
“Može da bude, a i ne mora. Pitanje je dana kada će proigrati”.

Svestan je trener beogradskih crno-belih koliko težak zadatak čeka osvajača kupa Srbije na Vodafon parku.
“Više se fokusiram na svoju ekipu. Znam šta nas očekuje tamo, paklena atmsofera, jak protivnik. Gledam da pripremim svoj tim za to. Mislim da je čak i Lens trenirao juče, verujem i on će biti u konkurenciji za tim”

Bešiktaš ima problem sa povredom golmana Tolge Zengina, pa će braniti 20-godišnji Utku Juvakuran, možda je Partizanova šansa da što više šutira i testira koliko je siguran?
“Šutiraćemo”.

Šta je Partizanova prednost u ovoj utakmici?
“Mi verujemo da možemo da prođemo velikog protivnika i hoćemo da ostanemo u ovom takmičenju”.

Novija tradicija kaže da je Partizan uglavnom do grupnih faza evropskih takmičenja dolazio kada je revanš mečeve igrao u gostima.
“Neka bude tako i ovaj put, da ne rušimo tradiciju”.

Pre osam godina Partizan je gostina posle penala izbacio Anderleht i prošao u Ligu šampiona. Da li ste ovih dana vežbali penale?
“Možda ćemo večeras da šutnemo neki”, zaključio je Mirković.

Foto: Starsport


tagovi

Liga EvropeZoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara