Mirković: Tamo gde je Bešiktaš slab tu ćemo gađati! Vidimo šansu...

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.08.18. | 13:57

„Ne plašim se ni njih, ni nas“, uverava trener Partizana i opisuje gostovanje Turaka u Humskoj (četvrtak, 20.30, TV Arenasport 1) kao praznik fudbala

Ako su mogli LASK i Erazum, može i Partizan! Da rani, ugrozi, možda i obori na obe plećke Bešiktaš, pa da se preko jednog od glavnih favorita kvalifikacija domogne Lige Evrope. Da časti navijače skalpom velikana kome su osrednji austrijski i novi klub turske elite počeli da deru kožu s leđa.

Ostalo je crno-belima da dovrše taj proces seciranja slabosti istanbulskog giganta. Jeste jak, bogat,uticajan, ali i podložan kiksevima, pa ako upadne u vrtlog – kao, na primer, pre jedne decenije Fenerbahče – ima šanse srpski predstavnik da stigne tamo gde je navikao publiku.

Izabrane vesti

Da opet jesen dočeka pod kapom UEFA.
Igramo protiv velike ekipe, sastavljene od evropskih i svetskih šampiona, sa pobedničkim genom. Vodi je Šenol Guneš, uz Mustafu Denizlija i Fatiha Terima najveći autoritet i znalac u turskom fudbalu. Neće nam biti lako, ali se ne odričemo ovog takmičenja. Želimo da nastavimo borbu u njemu, znamo kako bi trebalo da odgovorimo Bešiktašu. Na programu su dve utakmice, ništa se ne završava sutra“, obazriv je Zoran Mirković.

Novi šef struke crno-belih imao je dovoljno vremena (odložen prvenstveni susret sa Radom tokom vikenda) da stekne uvid u snagu protivnika s kojim je nekad vojevao na Bosforu, noseći dres Fenerbahčea.
Gledali smo utakmice Bešiktaša sa LASK-om i uvodne iz prvenstva, uočili dobre i loše stvari, pokušaćemo da ih „gađamo“ po slabijim. Svi imamo insajdere. Današnji vrhunski fudbal se zasniva i na informaciji. U kontaktu sam sa prijateljima koji žive u Istanbulu, sve znamo, kao i oni o nama. Nema tajni.“

A gde bi mogle da budu slabije strane rivala?
„Kad napadamo uvek tražimo više prostora, kad se branimo gledamo kako da taj prostor skupimo. To je poenta ove igre. Da date gol više, ako je moguće da ne primite uopšte ili primite što manje“.

Mirković od juče ima širi izbor za poziciju zadnjeg veznog, međutim, uprkos prisustvu Milana Smijanića na konferenciji za medije („da ne ofiramo do kraja“) i licenciranju novajlije Aleksandra Šćekića („u kombinaciji je“) nije želeo da precizira ko će igrati. Malo rečiti bio je po pitanju očekivanja.
„Za nas dobar rezultat znači bilo koji aktivan, koji bi nas držao u igri pred revanš“.

U prevodu „samo bez primljenog gola“. Mada, biće teško imajući u vidu napadački potencijal Bešiktaša i padova u igri kojima su skloni beogradski crno-beli.
Uopšte se ne plašim. Ni protivnika, ni naših eventualnih nedostatka. Ovo je sport. Igra. Pripremamo se i radimo za takmičenje. Pokušavam momcima da predstavim utakmicu kao praznik fudbala. Verovatno će ambijent biti u skladu s tim. U ovom poslu nema mesta strahu. Tačno je, igramo promenjivo, međutim, pokušavamo iz dana u dan da podižemo formu i stičemo samopouzdanje. Naspram sebe imamo odličan tim, jak na svim pozicijama, ali vidimo šansu u ove dve utakmice. Da li ćemo uspeti, videćemo za osam dana“.

Za kraj, da li su crno-beli na dobrom putu da izbegnu „crne rupe“, uočljive na mečevima sa Nordsjilandom i Zemunom, kad su ih rivali pritiskali u poslednjih 20-30 minuta, Danci i golove davali?
Radili smo dosta i na i van terena. Nadam se da će u budućnosti biti bolje“, optimista je Zoran Mirković.

FOTO: Star sport


tagovi

Zoran Mirkovićkvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara