Mirkovića ubeđivali Mijat, Jokan, Gordan... Lazetić šef dve utakmice, od vikenda napad na davnašnju želju

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.03.19. | 08:30

Partizan u potrazi za trenerom, a taj posao ne ide lako

Haotična situacija u Partizanu. Jedino je sigurno da ništa nije sigurno. Prošao je ceo dan, podneli su usmene ostavke Zoran Mirković i Ivica Iliev, čeka se sastanak Upravnog odbora (16 časova) dotad su čelnici kluba, tradicionalno u ovakvim situacijama, zakopčani do grla. Pogotovo ako se zna da im potraga za kadrovima ne ide glatko kako su mislili i što su sve nade polagali u – Batu.

Nada je tinjala iz razloga što su rukovodioci dali još jednu šansu nekadašnjem reprezentativcu da se preodmisli. Čitav ponedeljak potrošili su u pokušajima da ga ubede da ne ide, objašnjavali da nije kriv za minus 21 u odnosu na Crvenu zvezdu, da u njemu čuči potencijal za velika dela. Što je najinteresantnije, nisu samo glavnokomandujući Parnog valjka insistirali da ostane. Stizale su što iz Srbije, što iz inostranstva reči podrške Mirkoviću. Konkretno, dugogodišnji saradnik Gordan Petrić mu je ukazao da se „ne napušta klub dva dana pred četvrtfinale Kupa“, insistirao da ostavka znači „kraj trenerske karijere“, a u akciju odvraćanja Bate od ideje koja mu je sinula posle poraza od Voždovca učestvovala su još dva nekadašnja asa kluba iz Humske, Predrag Mijatović i Slaviša Jokanović. Velika imena, ne samo našeg, već i svetskog fudbala, bila su na otvorenoj liniji sa Mirkovićem, govorili mu “nisu ti kriv što je tim Partizana loše selektiran”, savetovali da ne napušta kormilo. Uzdali su se u Partizanu i u telefonski poziv Ljubiše Tumabakovića...

Izabrane vesti

Zbog svega toga čekalo se do kasno u ponedeljak veče da Mirković javi upravi crno-belih kako nastavlja posao, međutim, kako je reč o principijelnom čoveku, koji drži do stava i retko ga menja, taj dugo očekivan poziv označio je još jednu potvrdu reči izgovorenih u nedelju veče, da odlazi. Zato je osvajač Kupa Srbije prinuđen da traži novo rešenje na klupi. I to tokom predstojeće dvonedeljene pauze zbog obaveza reprezentacije. Dotad će ekipu predvoditi Žarko Lazetić. Drugi pomoćni trener je „viđen“ za duel u Kruševcu u sredu, ali je novost da mu je „mandat produžen“ do vikenda, kad u Beograd dolazi Spartak iz Subotice. U tom slučaju Lazetić bi opet preuzeo ulogu vatrogasca, kao početkom avgusta, kad je predstavljao sponu posle odlaska Miroslava Đukića i inauguracije Zorana Mirkovića.

Bilo je tokom minulog dana raznih predloga u Humskoj 1, jedan se činio spasonosnim kad je struka u pitanju, jer je upućen poziv Marku Nikoliću da se vrati iz Mađarske. Bez uspeha, jer je autor poslednje velike sezone, one o kojoj Grobari govore otvorenih usta, čvrsti ugovorom vezan za Videoton (do 2020) i još mu se ne vrađa u srpski fudbal iz kog je otišao leta 2017.

Tad je kao predlog rukovodiocima šta da rade ostavio ime Ilije Stolice i baš zato, kad su im propali pokušaji da zadrže Mirkovića i vrate Nikolića, čelnici će pokušati da realizuju tihu patnju i konačno dovede na užarenu klupu bivšeg trenera Voždovca, Vojvodine i ljubljanske Olimpije. Više se ne može ni izbrojati koliko je puta Stolica bio na pragu crno-belih, koliko je puta pregovarao, šta ga je sve saplitalo na poslednjem korak do kluba čiji je napadač i deo stručnog štaba bio. Zato ništa na tom planu ne može da se tvrdi sve do trenutka do Stolica eventualno ne samo raširi šali „Moja kuća“, nego i stane u restriktivni prostor koji poslednju deceniju guta Partizanovu decu.

Ako Ilija Stolica konačno dođe u Humsku 1 verovatno će potpisati ugovor na dve godine, međutim, u uslovima koji vladaju u srpskom fudbalu i dva meseca, posebno ona letnja, kad na programu budu evropske kvalifikacije izgledaju kao maraton.

(Foto Star Sport)


tagovi

Zoran MirkovićIlija StolicaNikola LazetićGordan PetrićIlija Ivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara