Mirkovićev ugao: Partizan mora da ide na pobedu! Ekipa je pala, treba nam dobra utakmica

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.08.18. | 08:22

“Da li bi nam odgovarao nerešen rezultat? Mislim da bi”

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Danske)

Trenerska era Zorana Bate Mirkovića u Partizanu je počela, a prvi cilj novopostavljenog šefa stručnog štaba je da Parni valjak dovede u optimalno stanje u što kraćem roku. 

Izabrane vesti

Pred nekadašnjim reprezentativnim desnim bekom je mnogo posla, ali je početak klupske sezone zajedno sa kvalifikacijama za Ligu Evrope ostavio jako malo vremena za konkretan rad. Toga je svestan i Mirković, koji ipak veruje da Partizan može da popravi mnogo toga u ponašanju na samom terenu.
"Imali smo malo vremena i nismo mogli mnogo da radimo, pa smo poradili samo na nekim detaljima u samoj postavci. Idemo na put, a sem kažnjenog Sume i povređenih igrača svi su u timu, 22 su krenula. Igramo protiv mlade ekipe, dobre, poletne. Izuzetno su motorički potkovani, igraju brz fudbal. Znate da se igra na veštačkoj travi, to je takođe važno", rekao je Mirković novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

Partizanu je utakmica sa Nordsjilandom (četvrtak, 19.45) izazov u kojem treba tražiti put do ozdravljenja ekipe i povratka u željeno stanje.
"Biće pred nama težak zadatak, ali mislim da smo spremni i verujem da nam treba jedna dobra utakmica da bismo se konsolidovali".

Kompletan stručni štab je zajedno sa igračima temeljno spremio utakmicu protiv kluba iz Danske. 
"Gledali smo unazad četiri utakmice koje su odigrali. Brzi su, agresivni, opasni u kontrama, to je to, u najkraćim crtama".

A, kako bi Partizan mogao da odgovori na takvu igru protivnika?
"Možemo dobrom postavkom, istom trkom i brzinom".

Paralelno sa brojnim taktičkim stvarima, Mirković i njegovi saradnici radiće na jačanju timskog samopouzdanja i ostalim detaljima koji prave razliku na terenu.
"Mi ćemo raditi i na tim stvarima voljnog momenta. Ekipa je u daunu, to je jedan segment na kome treba raditi, mada postoje i druge stvari i segmenti".

Sa ekipom je krenuo i novajlija Goran Zakarić, što Mirkoviću daje opciju više u sistemu.
"Spreman je, na osnovu podataka kako je trenirao i testova. Videćemo sve sutra, u kombinaciji je sigurno".

Na kraju je novi trener crno-belih otkrio šta je to što bi Partizan morao da uradi u Danskoj. 
"Partizan mora da ide na pobedu. Sada, da kalkulišem da li bi nam odgovarao i nerešen rezultat, mislim da bi", podvukao je Mirković.

Foto: FK Partizan


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara