Mitar igrao posle mesec dana, Sergej crveneo, Hilal 7/7 u saudijskom klasiku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 22:20

Ni takav trenerski vuk kao što je Marselo Galjardo nije uspeo da izleči Itihadove traume od najvećeg rivala

Ko bi mogao da zamisli sredinom septembra prošle godine u kakvog će tlačitelja konkurencije u Saudijskoj Arabiji izrasti Al Hilal. Tada se Plavi talas blamirao protiv uzbekistanskog Navbahora na startu Azijske Lige šampiona, Nejmar se teško povredio, Žorž Žesus bio nadomak dobijanja otkaza i sve je zaličilo na sunovrat jednog ogromnog projekta. Čim je najveći saudijski klub ostao bez Nejmara, igre i rezultati kluba postali su impresivni, a Al Hilal je postao svetski rekorder po broju uzastopnih pobeda.

Omiljena mušterija Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković Savića i saigrača postao je najveći rival Al Itihad. Prvenstvo, Liga šampiona, Superkup, a sada i Kup. Na svim frontovima tukao je Al Hilal omraženog rivala iz Džede, a večeras po sedmi put u sezoni. Sve do 81. minuta rezultat je bio nerešen (1:1), Itihad je imao igrača više zbog direktnog crvenog kartona Sergeja Milinković Savića u finišu prvog poluvremena i konstantno napadao, a onda je Hilal iskoristio jednu od retkih prilika i golom Sauda Abdulhamida trijumfovao (2:1) i plasirao se u finale državnog kupa. Za navijače u Srbiji najlepša vest je definitivno činjenica da je Aleksandar Mitrović odigrao gotovo čitav meč (izašao na dva minuta pred kraj), što je prvi nastup rekordera naše reprezentacije posle mesec dana i povrede zadnje lože. Povreda je definitivno prošlost za Smederevca.

Izabrane vesti

Stigao je Napoleon River Plejta Marselo Galjardo u Al Itihad kako bi pokušao da spasi sezonu, ali je sve što je uradio od novembra i pristizanja u Džedu bilo nedovoljno dobro da dobije makar jednu bitku protiv Hilala. Sa Benzemom, bez Benzeme... Nije bilo važno. Uvek je Itihad izlazio potučen do nogu protiv najvećeg rivala, a izuzetak nije bio ni polufinalni duel Kupa Saudijske Arabije.

Vrveo je stadion u Džedi od žutih majica i desetina hiljada navijača domaćina, ali je Hilal poveo u 25. minutu golom Mišela. Brazilac je inteligentno zalomio ispred golmana Itihada, prevario ga lažnjakom i doveo svoj tim u vođstvo. Interesantno, bunio se Mitrović tom prilikom što mu Mišel nije dodao loptu, ali se potez Južnoamerikanca ispostavio opravdanim. Znao je šta radi.

Tok utakmice promenio je surov start Milinković Savića otvorenim đonom. Preterao je Sergej i opravdano mu je pokazan put u svlačionicu. Konstantno je napadao Itihad od tog trenutka, a sve se isplatilo u 67. minutu kada je heroj domaće publike Abderazak Hamdala pogodio za 1:1. A onda kao da je nastupila neka vrsta Itihadovog kompleksa od najljućeg rivala. Iako je imao momentum na svojoj strani, nije Galjardov tim uspeo da to pretoči u svoju korist. Hilal je istrčao kontru, a Malkom je pronašao beka Sauda Abdulhamida na neočekivanoj poziciji, u samom srcu protivničkog šesnaesterca. Interesantno, Abdulhamid je Itihadovo dete, rođen je u Džedi, a sada je u dresu Hilala zapečatio sudbinu "svojima".

Al Hilal će u finalu igrati protiv pobednika sutrašnjeg duela između Al Nasra i Al Halidža.

KUP SAUDIJSKE ARABIJE - POLUFINALE

Utorak

Al Itihad - Al Hilal 1:2 (0:1)

/Hamdala 67 - Mišel 25, Abdulhamid 81/

Sreda

20.00 Al Nasr - Al Halidž


tagovi

Aleksandar MitrovićSergej Milinković SavićAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara