MITAR & MITAR!!! Srpska haubica rasturila Preston (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.03.18. | 17:59

Aleksandar Mitrović nastavlja da rešeta! Ludnica u Halu - sedam golova, četiri penala i het-trik Medisona! Kardif i Midlzbro rutinski protiv Birmingema i Barnslija

Gori Fulam zbog Aleksandra Mitrovića! Srpska haubica ne prestaje da rešeta protivničke mreže i sada je već u ozbiljnoj seriji! Sedmi put u minulih pet mečeva, a posle dva pogotka Šefild junajtedu prošle nedelje u svoj tefter upisao je nove dve recke, što je Fulamu donelo velika tri boda na teškom gostovanju Prestonu - 2:1 (0:0).

Ovo su fantastične vesti ne samo za Fulam i Slavišu Jokanovića, koji nastavljaju poteru za direktnim plasmanom u Premijer ligu, već i za selektora Mladena Krstajića koji bi u Rusiji mogao da igra dva fantastično raspoložena centarfora na raspolaganju - Aleksandra Prijovića i užarenog Mitrovića!

Izabrane vesti

Mašina Slaviše Jokanovića nastavila je da ređa odlične rezultate i sada je već dva i po meseca bez ligaškog poraza. Odnosno, u poslednjih 14 utakmica! Još važnije - ovo je Fulamova četvrta pobeda u nizu! Nije samo ušao u plej-of grupu, već iz prikrajka vreba i čeka kiks Kardifa, koji ipak ne posustaje. 

Punih 69 minuta čekalo se na gol u Prestonu, a onda je Mitrović uzeo stvari u svoje ruke. Siguran, precizan hitac iz prve nakon strašnog prodora rezerviste Sajrusa Kristija po desnom boku i centaršuta za koji nije bilo leka. Mitroviću je samo preostalo bilo da overi lepu akciju golom, što je i učinio s mnogo autoriteta. 

Mitro's on fire! .@cyruschristie puts the ball in for Mitrovic who scores again! #Mitrovic #PNEFCvFFC #FFC #FulhamFC pic.twitter.com/404Qb5cDHo

— joenkan (@joenkanuno) March 10, 2018

Doduše, Fulam nije uspeo da izdrži protivničke nalete. Šon Megvajer bio je taj koji je vratio rezultatsku ravnotežu samo šest minuta posle Mitrovićevog gola, pa je izgledalo da bi ovo mogao da bude i konačni rezultat utakmice!

Preston equalise... 1-1. #PNEFCvFFC #FFC #FulhamFC pic.twitter.com/jGnpgg4C5z

— joenkan (@joenkanuno) March 10, 2018

Ali, poslednju reč imao je Aleksandar Mitrović! I to u drugom minutu nadoknade, kada je prelepim udarcem glavom matirao protivničkog golmana i bacio Fulamove navijače u novi trans! 

Mitro heads home Cairney's ball! 1-2! #Mitrovic #PNEFCvFFC #FFC #FulhamFC pic.twitter.com/vrziUIUpPK

— joenkan (@joenkanuno) March 10, 2018

Kardif se učvrstio na drugom mestu na tabeli. Velšani su stigli do šeste pobede u nizu, ali su prekinuli seriju utakmica bez primljenog gola. I to protiv Birmingema - 3:2 (3:0).

Kardif je sve rešio već u prvom poluvremenu. Do 23. minuta Natanijel Mendez Leng i Kreg Brajson doneli su dva gola prednosti domaćinu, dok je u smiraj poluvremena Kalum Paterson potpisao trijumf Kardifa i nova sigurna tri boda u džepu.

Golove utehe Birmingemu doneli su Kreg Gardner sa bele tačke početkom drugog poluvremena i Maksim Kolan u četvrtom minutu nadoknade. Potencijalni srpski reprezentativac Marko Grujić odigrao je svih 90 minuta. 

Kakav su meč na KCOM stadionu odigrali Hal i Norič! U sudaru bivših premijerligaša viđeno je sedam golova, od čega pet u prvom delu, uz četiri penala i het-trik Džejmsa Medisona za 39 minuta utakmice! Na kraju Hal je slavio rezultatom 4:3 (2:3) i to posle velikog preokreta.

Već do 18. minuta sudija Tim Robinson pokazao je penal na obe strane - Irvin je doveo Hal u vođstvo već u 6. minutu, dok je Medison doneo izjednačenje nekoliko minuta kasnije. Nepunih 60 sekundi kasnije dogodio se totalni preokret - i ponovo je strelac bio Medison.

Kompletnom ludilu na KCOM stadionu ulje na vatru dodao je sudija Robinson kada je svirao novi penal za goste. Medison je ponovo bio nepogrešiv, a Norič je imao rezultat 3:1 u džepu. Ali, nije dugo potrajalo, jer je samo nekoliko trenutaka pre odlaska na pauzu dosuđen novi jedanaesterac. Ovog puta za domaćina, kada je zablistao Abel Ernandez!

To, ipak, nije bilo sve. Tek što je počelo drugo poluvreme arbitar Robinson dosudio je i četvrti penal na utakmici, a ponovo je najvažniju ulogu imao Abel Ernandez.

Bio je to samo uvod u gol Harija Vilsona koji je doneo novi preokret na utakmici i konačnu pobedu Hala!

Veliku pobedu ostvario je i Midlzbro protiv Barnslija - 3:1 (2:0). Lavovi su već posle 18 minuta imali dva gola prednosti, kada su Ajala i Traore našli put do mreže. Gol za miran san postigao je Patrik Bamford početkom drugog poluvremena, a slabu utehu dao je Mur nekoliko trenutaka kasnije.  

ČEMPIONŠIP - 37. KOLO

Subota

Barton - Bristol Siti 0:0

Kardif - Birmingem 3:2 (3:0)
/Mendez Leng 12, Brajson 23, Paterson 45+2 - Gardner 54 penal, Kolin 90+4/

Hal - Norič 4:3 (2:3)
/Irvin 6, Ernandez 41 penal, 47 penal, Vilson 71 - Medison 18 penal, 19, 39 penal/

Ipsvič - Šefild Junajted 0:0

Midlsbro - Barnsli 3:1 (2:0)
/Ajala 1, Traore 18, Bamford 53 - Mur 58/

Milvol - Brentford 1:0 (1:0)
/Sevil 1/

Preston - Fulam 1:2 (0:0)
/Megvajer 75 - Mitrović 69, 90+2/

KPR - Sanderlend 1:0 (0:0)
/Eze 62/

Reding  - Lids 2:2 (1:1)
/Bodvarson 16, Bakuna 59 - Janson 43, Ernandez 56/

Šefild Venzdej - Bolton 1:1 (0:0)
/Bojd 78 - Vilbraham 90+2/

18.30:  (2,85) Aston Vila  (3,15)  Vulverhempton (2,55) 

Nedelja

15.30:  (2,85) Notingem Forest  (3,10)  Derbi (2,60)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Action Images


tagovi

Aleksandar MitrovićSlaviša Jokanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara