Mitar zvoni dvaput! Pod Goricom aplauzi Srbiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.10.18. | 22:38

Na stadionu pod Goricom - 2:0

Istorijska prigoda i fudbal koji se neće dugo pamtiti. Ali pamtiće se rezultat, a on kaže da je Srbija ipak fudbalski bolja od bratske Crne Gore. Golovi  Aleksandra Mitrovića u 18. i 81. minutu bili su Orlovima dovoljni za pobedu od 2:0 u Podgorici i uspon na prvo mesto na tabeli Grupe C Lige nacija.

Ne baš bez poteškoća, ali apsolutno zasluženo, uz problematičnih 35 minuta početkom drugog poluvremena. I uz značajno bolju odbranu od one koja je Srbiji oduzela ceo plen protiv Rumunije pre mesec dana.

Izabrane vesti

Prvi od dva ključna trenutka u 18. minutu. Dušan Tadić je izbacio Milana Rodića iza Ćuprijca Filipa Stojkovića, a ovaj ga je saigrača iz Crvene zvezde povukao rukama i Đanluka Roki je opravdano pokazao na belu tačku. Petković se bacio u jednu, Mitrović šutirao u drugu stranu i jubilarnim, 20. golom u dresu sa državnim grbom, najavio pobednika.

Imali su Orlovi još dve dobre šanse da ranije overe selidbu bodova za Beograd, Tadić je u obe situacije slabo šutirao, ali su imali i ozbiljne probleme da u drugom poluvremenu ukrote napade domaće selekcije. U prvih 45 minuta potpuno bezopasna Crna Gora – nijedan šut u okvir gola – u nastavku je znatno agresivnije krenula na gol Marka Dmitrovića.

Srbi su se, kao protiv Rumunije, prerano i bez preke potrebe povukli u Dmitrovićevo naručje, samo što ovog puta nisu kažnjeni. A mogli su. Fatos Bećiraj je već u 46. minutu tukao za malo pored gola, Jovetić je potom namučio Dmitrovića i naterao ga da juri loptu koja mu je ispala iz ruku...

Vezni red Srbije je čekajući grešku protivnika u tom periodu prosto nestao sa terena. Dozvoljavali su rivalu da maltene u svakom naletu lako stigne do našeg šesnaesterca, nisu koristili prostor koji se otvarao za kontre kad su crnogorski štoperi izlazili na sredinu terena.

gallery

Srećom, defanzivci nisu zakazali. Štaviše. Nikola Milenković je plenio smirenošću, a Miloš Veljković se na najbolji način zahvalio Krstajiću što mu nije okrenuo leđa ni posle ne baš sigurne partije protiv Rumune. Na stadionu pod Goricom mnogo bolje Veljkovićevo izdanje, rekli bismo čak bezgrešno. Možda će se Krstajiću ipak vratiti na tome što insistira na ovom tandemu centralnih bekova. Istina, Crna Gora baš i nije vrhunska ekipa, pa ne treba žuriti sa zaključcima. Više nego dobar bio je i Milan Rodić, koji je na pravi način odmenio Aleksandra Kolarova.

I taman što smo pomislili da će pritisak koji je bivao sve jači konačno lomiti bedem pred Dmitrovićem – stigla je ta greška. Đetići su se previše zaleteli. Još jedna, nije bila prva, izgubljena lopta na sredini terena. Sergej Milinković-Savić je oduzeo loptu, stigla je ona do Andrije Živkovića na desnom krilu, a ovaj ju je vratio u srce kaznenog prostora. Milinković-Savić se dobro kretao bez lopte, samo ju je dokačio malo i ona je stigla do Mitrovića, samog na petercu. On takve prilike na promašuje. Kao i protiv Rumunije i večeras dva njegova gola za konačnih – 2:0.

Poslednjih 10 minuta nije ni moralo da se igra. Kraj. Ne baš inspirativna partija Srbije, ali pobedi se u zube ne gleda.

CRNA GORA - SRBIJA 0:2 (0:1)
/Mitrović 18pen, 81/

Stadion: pod Goricom.
Gledalaca:
Sudija: Đanluka Roki (Italija)

CRNA GORA (4-2-3-1): Petković - Stojković (od 46. Janković), Simić, Tomašević, Vešović – Šćekić (od 73. Ivanića), N. Vukčević - Marušić, Jovetić, Jovović – Bećiraj (od 80. Mugoša).
SRBIJA (4-2-3-1): Dmitrović - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić - Maksimović, Lukić (od 72. Jovičić) – Gaćinović (od 79. Milinković-Savić), Tadić, A. Živković – Mitrović (od 93. Radonjić).


LIGA NACIJA C

Grupa 4

Četvrtak
Litvanija - Rumunija 1:2 (0:1)
/Zulpa 90 - Kipčiju 13, Maksim 90+4/

Crna Gora - Srbija 0:2 (0:1)
/Mitrović 18. penal, 81/

Nedelja
15.00: Rumunija - Srbija
20.45: Litvanija - Crna Gora

(FOTO: Action Images)


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara