Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović

Mitrović hrabri ekipu pred Brazil: Mi smo Srbi, mi stvaramo čuda!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.06.18. | 10:48

“Ubeđen sam – dobijamo”, kaže srpski napadač

(od izveštača MOZZART Sporta iz Rusije)

Vidi Brazil i umri. Ne, ne rezonuju takvo reprezentativci Srbije dva dana uoči okršaja na Otkrijte Areni… Svaki sportsita, da ne kažemo fudbaler, mora tokom karijere da bar jednom bude svedok i učesnik epskog meča kada nemoguće postaje – moguće.

Izabrane vesti

Verujemo da će srpski pazl biti složen u Moksvi. Da će svako od 11 ili 14 izabranika Mladena Krstajića odigrati decenijsku utakmicu. A to znači – da Vladimir Stojković prepoznatljivim odbranama da izludi Žezusa i Nejmara, da će Aleksandar Mitrović biti u svom “modu“. Kada je neuhvatljiv u vazduhu i sposoban da zadrži loptu pored dvojice igrača.
Uvek može bolje, ima prostora za napredak. Bilo je glupih grešaka protiv Švajcarske. Odigrali smo dobro, naivno smo primili dva gola. Kada se podvuče crta mogli smo da odigramo pametnije u završnici. Videli smo gde smo grešili…”, počeo je Aleksandar Mitrović.

A onda poenta priča
Da ne verujem prvi bih spakovao stvari i otišao. Hrvatska je dobila Argentinu… Niko od favorita nije lako dobio. Ja sam ubeđen da ćemo da dobijemo Brazil. Mi smo Srbi, poznati po tome da stvaramo čuda. Na njima je pritisak. Kako se utakmica bude približavala kraju, tako će naše šanse da rastu. Treba samo da verujemo u to“.

Morao je napadač Njukasla da se dotakne i spornog duela u šesnestercu kada je oboren od strane od strane dvojice čuvara. Međutim, pokušavao je da potisne taj detalj i gleda ka Otkritje Areni.
Vukli su me. Jedini koji je gledao loptu u tom duelu bio sam ja. Kada je svirao, mislio sam da je penal. Mi smo Srbi navikli da idemo težim putem. Uvek je sve dozvoljeno protiv nas. Mogu da nas obore koliko hoćeš puta, mi smo tu da ustanemo. Mi smo tu da učinimo Srbe ponosnim. Oni su već ponosni. Nikada nisu bila ovako velika očekivanja. Oni su bolji tehnički, ali moraće da se dobro prezonoje. Ubeđen sam da možemo da igramo protiv njih“, hrabri ekipu Mitrović.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rusija2018Aleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara