Mitrović nakon prvih 20 dana u Čempionšipu: Svaka utakmica preteška, nema vremena za oporavak - golovi su moj posao!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.18. | 19:37

„Ovo je bilo veoma važno, želeo sam da srušim barijeru, ali mi je najvažnije da pomognem timu i nastaviću da se borim za svaku loptu kako bismo stigli do pobede“, kaže srpski golgeter

Aleksandar Mitrović je postigao prvenac u dresu Fulama i svi se nadaju seriju pogodaka za ekipu Slaviše Jokanovića u završnici sezone. Srpskom golgeteru bio je to četvrti meč u ekipi koju je pojačao u „nadoknadi vremena“ zimskog prelaznog roka, ali i druga utakmica na kojoj je bio starter.

Mitrović je pogodio mrežu Bristol Sitija na Ešton Gejtu, a taj pogodak je gostima na kraju bio dovoljan za osvajanje jednog boda. Ipak, navijači, svi u klubu, kao i Slaviša Jokanović, nadaju se još boljem učinku svog golgetera.
„Moj posao je da postižem golove. Pokušao sam da uđem u peterac, predvidim gde će lopta ići, krenuo sam i bio na pravom mestu. Sajrusova lopta je bila dobra, srećan sam što sam postigao prvi gol i nadam se da ću tako nastaviti. Ovo je bilo veoma važno, želeo sam da srušim barijeru, ali mi je najvažnije da pomognem timu i nastaviću da se borim za svaku loptu kako bismo stigli do pobede. Trudim se da dam sve od sebe za golove, ali tim je najvažniji. Mislim da smo dobri, pokazujemo dobar karatakter“, rekao je Mitrović.

Izabrane vesti

Redovni nastupi i minutaža nešto su što je izuzetno važno srpskom napadaču kako bi održao formu za Svetsko prvenstvo.
„Započinjem utakmice i osećam se sve bolje i bolje, postajem sve oštriji, smatram da se bolje krećem i nadam se da ću biti još bolji u nastavku sezone. Srećan sam što sam ovde, dobro se osećam i nadam se da ću još više pomoći timu. Moj posao su golovi i pokušaću na taj način da pomognem timu“.

Sezona u Čempionšipu je izuzetno naporna, a mečevi protiv svih rivala zahtevni. Takav će biti i sledeći protiv lidera Vulverhemptona.
„Svaka utakmica je teška u ovoj ligi, nema lakih utakmica. Nemamo mnogo vremena za pripremu mečeva, za opravak.. Sada smo pokušali da se odmorimo na najbolji mogući način kako bismo se mentalno i psihološi pripremili za ovaj meč. Igramo kod kuće i želimo da pobedimo svaku utakmicu do kraja sezone. To neće biti lako, ali uvek smo spremni“.

Mitrovića posebno motiviše igranje na Krejven Kotidžu gde publika pravi domaćinsku atmosferu.
„Uvek je lepo kada imate navijače od prvog minuta iza sebe, a sa druge strane i teško za protivnika. Protiv Aston Vile je zaista bila neverovatna atmosfera, tako je u obe utakmice kod kuće od kada sam ovde. Pred nama je još samo 13 utakmica i zaista su nam potrebni. Bili su sjajni i u Bristolu“, rekao je Mitrović.

Fulam se nakon 33 odigrana kola nalazi na petom mestu Čempionšipa, a drugoplasirani Kardif i mesto koje vodi direktno u Premijer ligu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara