Luka Modrić
Luka Modrić

Modrić u čekaonici: Florentino odložio džentlmenski razgovor, Real nudi 12.000.000 po sezoni

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.08.18. | 10:45

Sve dalje od Intera

Lep grad za život, Hrvatska na nekoliko sati vožnje kolima, staro društvo u Ivanu Perišiću, Marcelu Brozoviću i Šimu Vrsaljku, ma koliko zvučalo nelogično Inter zaista deluje kao idilična sredina u kojoj bi Luka Modrić mogao na mori da krcka poslednje godine karijere. Međutim, Florentino Perez posle odlaska Kristijana Ronalda ne može sebi da priušti luksuz da u jednom letu izgubi dvojicu ponajboljih igrača, plus trenera koji mu je doneo tri titule prvaka Evrope. I čini se da je Modrićeva želja da karijeru nastavi sa Nerazurima sve dalje od realnosti.

Modrić je navodno čvrsto rešio da ide u Milano, razgovarao je sa Hozeom Anhelom Sančezom, desnom rukom Realovog gazde Florentina Pereza, saopštio mu svoje planove, ali mu je ovaj samo odgovorio: ta odluka nije na meni. Jedini koji može da hrvatskom veteran dozvoli da ode sa stadiona “Santjago Bernabeu” je baš Perez, a on – nimalo slučajno – izbegava sastanak u četiri oka sa Modrićem. Verovatno zbog toga što se očekuje da će mu Modrić tu reći: “Hoću da idem”.

Izabrane vesti

Trebalo je da tog sastanka bude danas, sad je odložen za sutra. Tad će već biti zatvoren prelazni rok u Premijer ligi, engleski klubovi teško da će nakon toga prodavati najbolje igrače, jer neće moći da dovede zamene. A kad se pričalo o Realovim željama ovog leta uglavnom se govorilo o Edenu Azaru. Barem nakon što je Pari Sen  Žermen kategorički odbio da se posle samo jedne sezone rastane sa Nejmarom ili Kilijanom Mbapeom. Prema nekim glasinama Kraljevski klub bi možda mogao da napadne Sergeja Milinković Savića, ali ako ćemo realno – nije to ista pozicija, nije to (bar ne još) isti nivo, nije to ta priča. I sve su manje šanse da se Modriću ispuni želja.

Real je čak spreman da mu ponudi novi ugovor, iako u septembru puni 33 godine. U Madridu bi mu svejedno dali povišicu i platu od 12.000.000 evra godišnje. Posle igara na Mundijalu u Rusiji za koje je nagrađen Zlatnom loptom niko ne sumnja u Modrićeve mogućnosti.

U Milanu se ipak i dalje nadaju. Uzdaju se u “džentlmenski sporazum” Modrića i Pereza. Po njemu, Real neće Modriću praviti problem da ode, kao što nije ni kada je Kristijano Ronaldo izrazio želju da pređe u Juventus. Uz adekvatno obeštećenje naravno.

Ali da Perez istrpi odlaske Zinedina Zidana, Kristijana Ronalda i Luke Modrića u jednom prelaznom roku? Zvuči zaista previše rizično.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Luka ModrićLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara