FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Mogu li Subotičani da nastave niz domaćinskih rezultata?

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.09.23. | 11:44

Nakon trijumfa protiv Vojvodine i Voždovca Spartak želi do treće uzastopne pobede

Nakon pauze usled odloženog 9. kola Mozzartbet Superlige Srbije zbog tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji, fudbaleri Spartaka odigraće treću utakmicu za redom na svom terenu. Ovoga puta na megdan im dolazi Čukarički. ( TV Arena Sport 10; 17.00 h )

Sigurno je da će ovaj susret predstavljati veliki izazov za Plave golubove imajući u vidu da je tim sa Banovog Brda tradicionalno težak rival svim Superligašima pa tako i Spartaku. Na poslednjih pet međusobnih utakmica Brđani su bili bolji i sa pravom im se može dodeliti epitet favorita. Svestan je toga i Aleksandar Keržakov šef struke Subotičana, koji je kratko prokomentarisao današnjeg protivnika.

Izabrane vesti

"Očekuje nas ozbiljna utakmica sa ekipom koja je prošle sezone zauzela treću poziciju, učesnikom Lige Konferencija. Apsolutno smo svesni snage protivnika, ali na nama je da gledamo svoje dvorište i da se potrudimo da ponovo obradujemo naše navijače, koje pozivamo da nas podrže u što većem broju"

Subotičani su u poslednja dva kola dodali gas i upisali bitne trijumfe protiv Vojvodine i Voždovca. Vidljivo je da igra još nije na nivou na kome može biti i da ima još dosta segmenata na kojima se može poraditi, ali momci koje su selektirali Keržakov i sportski direktor Ljubiša Dunđerski deluju skladno i kombinacija starih/novih lica, takozvanih povratnika i mladih fudbalera pokrenula je lokomotivu na ruski pogon koja je konačno upalila što raduje ljubitelje fudbala na severu Srbije. Koliko će Spartak uspeti da ostvari u narednom periodu ostaje da vidimo jer je pred njima težak raspored. Nakon ove utakmice očekuje ih gostovanje TSC-u u Bačkoj Topoli, a posle reprezentativne pauze utakmica kod kuće sa Partizanom. Ukoliko bi u ovom kolu uspeli da upišu pozitivan rezultat sigurno da bi im to dalo dodatan vetar u leđa.


Sa druge strane fudbaleri Čukaričkog na Gradski stadion u Subotici dolaze sa imperativom pobede koja im je itekako potrebna kako bi ihvatili priključak sa vrhom tabele.Otvorili su Brđani ovu sezonu zaista šareno, posle pobeda u uvodna dva susreta, usledio je poraz od IMT-a, kao i tri poprilično neočekivana nerešena rezultata protiv Javora, Radnika i pančevačkog Železničara. U dvomeču sa Olimpijakosom delovali su poprilično nemoćno i sve je mirisalo na to da je pred ekipom zaista teška sezona. Međutim izabranici Igora Matića uspeli su da itekako poprave utisak pobedom protiv aktuelnog šampiona Crvene Zvezde (2-1) kao i dobrom igrom u prvom kolu grupne faze Lige Konferencija protiv Ferencvaroša u gostima gde su čak i poveli pogotkom nekadašnjeg fudbalera upravo današnjeg rivala, Đorđa Ivanovića. Uprkos tom porazu (3-1) pokazali da njihovi naredni protivnici imaju čega da se plaše.

Ekipa je pretrpela nekoliko kadrovskih promena tokom letnjeg prelaznog roka, tu se pre svega misli na odlaske Badamosija i Drezgića, ali umesto njih dovedena su kvalitetna pojačanja, koja su se dobro uklopila i deluje da Igor Matić polako ali sigurno formira pobednički tim.

Projektovani sastav Spartaka (3-4-2-1): Manojlović , Tanasijević , Kerkez, Prijović, Bijelović, Vidaković, Đurasović, Stanojev, Babić, Jocić , Ubiparip


MOZZART BET SUPERLIGA - 10. KOLO

Petak

Vojvodina - IMT 2:1 (1:1)

/Ivanović 12, 73 – M. Luković /

Subota

17.00 (3.60) Spartak (3.40) Čukarički (2.10)

18.05 (1.08) Crvena zvezda (13.0) Radnički Niš (20.0)

19.00 (5.30) Mladost Lučani (3.60) TSC (1.70)

Nedelja

16.00 (2.30) Radnik (3.20) Javor (3.30)

17.00 (6.75) Napredak (4.20) Partizan (1.50)

18.00 (2.40) Železničar Pančevo (3.30) Radnički 1923 (3.00)

Ponedeljak

19.00 (2.20) Voždovac (3.30) Novi Pazar (3.40)




tagovi

Spartak SuboticaAleksandar Keržakov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara