Mohamed El Monir oduševio Amerikance! Trejdovan u hit sezone u zamenu za Žoaa Mutinja

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.12.18. | 15:25

Nekadašnji Partizanov defanzivac blista u MLS ligi

Mohamed El Monir je novi član američkog MLS ligaša Los Anđelesa. Libijski fudbaler je ostavio sjajan utisak u debitantskoj sezoni u MLS ligi noseći dres Orlanda i zaslužio je transfer u jači kao što je Los Anđeles.

El Monir je ostavio sjajan utisak i bio jedan od retkih svetlih tačaka Orlanda koji je sezonu završio na poslednjem mestu u Istočnoj konferenciji. Nije to prošlo neopaženo i doveo ga je Los Anđeles koji je sezonu zavcšio na trećem mestu u Zapadnoj konferenciji i potom je eliminisan u plej-ofu. Inače, Los Anđeles je nov klub i tek od ove godine se takmiči u MLS ligi, za razliku od Los Anđeles Galaksija koji je do sada bio sinonim za fudbal na Zapadnoj obali. Iako su bili debitannti u takmičenju, fudbaleri Los Anđelesa su završili ligaški deo ispred gradskog rivala predvođenog Zlatanom Ibrahimovićem koji nije ostvario ni plasman u plej-of.

Izabrane vesti

Čim se sezona završila, Los Anđeles je krenuo u jačanje tima i kao prvo pojačanje doveo El Monira za kojeg je u suprotnom smeru trejdovao prvog pika sa prošlog drafta portugalskog defanzivca Žoaa Mutinja.
„Mohamed je pokazao ogroman potencijal i igrao jako dobro u debitanstkoj sezoni. On je dinamičan i svestran igrač koji će se sjajno uklopiti u naš stil igre. Sa 26 godina je na vrhuncu karijere i jako smo zadovoljni što smo realizovali njegov transfer“, rekao je generalni menadžer kluba Džon Torington.

Inače, najzvučnije ime u ekipi Los Anđelesa je meksički napadač Karlos Vela, tu su u i američki reprezentativci Kristijan Ramirez i Voker Cimerman, mladi portugalski reprezentativac Andre Orta, kostarikanski reprezentativni napadač Roberto Urenja, ali i nekadašnji štoper Crvene zvezde Dejan Jaković. Trener ekipe je dugogodišnji američki selektor Bob Bredli.

Klub je nastao pre samo četiri godine, u martu je debitovao u MLS ligi i završio sezonu sa 57 bodova kao najbolji debitant u istoriji MLS lige. El Munir je prvo pojačanje za sledeću sezonu koja startuje na proleće, a očekuje se dolazak još nekih zvučnih imena. Klub je u vlasništvu nekolicine poznatih biznismena među kojima su i vlasnik Golden Stejt Voriorsa, ali i slavni Medžik Džonson.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Mohamed El MonirLos Anđeles FC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara