Viljem Žebels
Viljem Žebels

Monakov lov na bisere – 20.000.000 za dete koje je odigralo 87 minuta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.06.18. | 17:43

Zapamtite ime – Viljem Žebels

Sve više para, sve manje godina. Cene fudbalskih transfera otišle su toliko visoko da čak i oni bogatiji moraju da spuste granicu i krenu da pojačanja traže u sudarima omladinaca, pa i kadeta, čak i mlađih igrača. A otkako je Dimitri Ribolovljev shvatio da ne može da se trka sa šeicima iz Pari Sen Žermena, Monako je postao specijalista za lov na bisere. Pa tako danas iz Francuske stiže vest: Kneževi su dogovorili dolazak 16-godišnjeg krilnog napadača Olimpiona iz Liona Viljema Žebelsa.

Ne bi to ni bila vest da nije sume od 20.000.000 evra koliko će Monako izvdojiti na ime obeštećenja za momka koji je u seniorskom fudbalu odigrao svega 87 minuta?! U Lionu su imali velike planove za Žebelsa, ali on je uporno odbijao da potpiše prvi profesionalni ugovor sa Olimpikom. Besan je bio presednik Žan Mišel Ola, pretio da će ga zakucati na klupu, ali kad se Monako javio sa 20.000.000 evra Ola je razmišljao kao i svaki poslovan čovek.

Izabrane vesti

Nema ljutnje, kao što nije bilo ni kada je Monako svojevremeno iz Liona za 5.000.000 evra doveo 17-godišnjeg Antonija Marsijala i dve sezone ga prodao Mančester junajtedu za 60.000.000. Tada je Lion očekivao novac od prodaje Bafetimbija Gomisa, kako njega nije bilo morao je da se rastane sa Marsijalom. Ali taj primer pokazuje da Monako zna šta radi kada kupuje tinejdžere. Posebno iz Francuske.

Žebels će parafirati trogodišnji ugovor sa opcijom da se saradnja produži na još dve sezone.

Detalji nisu još poznati, ali se zna da bi Lion mogao da dodatno zaradi i od bonusa, te da je zadržao i određeni procenat od naredne prodaje igrača koji je oborio nekoliko uzrasnih rekorda. Prvi je igrač rođen u 21. veku koji je zaigrao u Ligi 1. Kad je sa klupe ušao na teren u sudaru sa Atalantom postao je i najmlađi debitant u istoriji Ligi Evrope. Sada je i najskuplji maloletni igrač u istoriji francuskog fudbala.

Hteo ga je i RB Lajpcig, ali je nudio duplo manje novca nego Monako, pa Ola nije imao dilemu, a ni samom igraču se nije išlo iz Francuske. Pritom, navodno ga je u kvalitet Monakovog projekta ubeđivao lično Radamel Falkao.

Teoretski dakle, sledeće sezone Monakovu navali mogli bi da predvode Žebels i Pjetro Pelegri, obojica rođeni 2001. godine, a zajedno vredi 41.000.000 evra!

 


tagovi

Viljem ŽebelsLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara