Možda će me prozvati Leteći Duško! Tošić: Gledam slavlja iz Beograda na Jutjubu! Kad ako ne sad

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.06.18. | 11:13

Štoper našeg tima kaže da nećemo nasesti na provokacije Švajcaraca i da ga hrabri igra u odbrani

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Rusije)

Sve je rečeno o njegovoj partiji protiv Kostarike. Svi su videli kako je Duško Tošić komandovao odbranom Srbije u mundijalskoj premijeri. Čestitao mu je i novi trener Dragan Stojković Piksi i podigao nivo samopouzdanja odličnom levonogom štoperu.

Izabrane vesti

Mada, nekadašnjem članu Crvene zvezde nije potrebno ni samopouzdanje, ni adrenalin dva dana uoči bitke u Kalinjingradu protiv Švajcarske.
Čuo sam se sa Piksijem. Zvao je mene, Duću (Tadića, op. aut.) i još nekoliko igrača. Od njega možemo mnogo toga da naučimo isto tako i od Stankovića, Miloševića, Mihajlovića... Svih bivših igrača. Vidimo da je ceo narod uz nas. Gledao sa nam Jutjubu snimke slavlja iz Beograda i Banjaluke. Kad ćemo ako ne sad. Sad je vreme. Moramo da uradimo sve da pobedimo. Ovo je šansa na koja se ne propušta. Nema euforije, možda smo uživali posle pobede, ali sistem takmičenja je takav da već dolazi nova utakmica“, poručio je iz Svetlogorska Duško Tošić.

Štoper reprezentacije Srbije imao je malih problema sa bolovima u ramenu, ali tvrdi da će biti spreman za naredni meč. Očekuje se da „sa nožem u zubima“ juri Harisa Seferovića i Džerdana Šaćirija.
Imali smo analize, najviše pažnje trebalo bi obratiti na Zubera, Seferovića i Šaćirija. Godinama igraju zajedno. Moramo da odigramo kao prvi meč na Mundijalu, da svih 11 igrača igra odbranu. Imaju Švajcarci i mane i vrline, međutim, ne bih mnogo o njima. Isto tako oni neće o nama".

Duško Tošić i Nikola Milenković su protiv Kostarike izgledali kao da u tandemu igraju godinama. Bivši štoper Bešiktaša je bio apsolutni gospodar vazduha u Samari.
Možda će me sad prozovati Leteći Duško. A možda i leteća kobasica“, prasnuo je u smeh.

Nastavio je u ozbiljnom stilu.
„Dosta se priča o nefudbalskim stvarima. Moramo da gledamo sebe. Neće nam se desiti utakmica iz Beograda kad smo bili mnogo, mnogo naivni. Znate na koju utakmicu mislim“, poručio je, a nama ostaje da zaključimo kako je mislio na prekinut sudar sa Albanijom.

Da se, ipak, vratimo na teren. Igra u u odbrani je svima prva asocijacija na Srbiju posle uvodnog susreta Grupe E.
Najbolje za odbranu je da ne primiš gol. Uigrali smo se za ovih 15 dana. Dobro je sve izgledalo. Nije sporan talenat, ali bilo je mnogo discipline. Počev od Mitrovića. Svi su igrali defanzivu“, podvlači Duško Tošić jedinstvo u našem timu.

FOTO: Action images, Star sport


tagovi

Duško Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara