Može biti samo jedan u Razgradu! Žreb nije mazio Fradi, ali Seltik će morati da oznoji!

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.08.20. | 14:50

Ludogorec u derbiju runde dočekuje Midtjilend, Ferencvaroš gostuje u Glazgovu, dok je AZ domaćin Plzenju

Derbi dana na evropskom poligonu igra se u Bugarskoj. Ludogorec ima posla sa Midtjilandom (19.30), u okviru 2. runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Bez ikakve dileme jedan od najizjednačenijih, ako ne i najujednačeniji – barem na papiru – susret.

Bugarski šampion novu sezonu startovao je porazom i dva uzastopna ubedljiva trijumfa, dok je prvak Danske odigrao tek dve pripremne utakmice u kojima je zabeležio poraz od Remsa i slavlje nad Hamburgerom. U prošlom kolu kvalifikacija Ludogorec je sa 3:1 u gostima pobedio crnogorsku Budućnost, a do sada se ova dva suparnika nisu susretala.

Izabrane vesti

Dakle, sve će se u ovom interesantnom sukobu odlučiti u Razgradu, odnosno oba tima neće imati pravo na drugu šansu. Druga šansa je zapravo nastavak u Ligi Evrope, ali to nije cilj za Orlove, u čijem taboru sanjaju da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona.

Trener Pavel Vrba izrazio je nadu da će mu se to ponoviti, nakon što je sa Viktorijom iz Plzenja postigao to dostignuće. Česki stručnjak se koleba ko će večeras da vodi napad. Favorit ostaje Klaudiu Kešeru, prvi strelac tima proteklih sezona, ali poverenje bi mogao da dobije i novajlija, Španac Iginio Marin.

"Nema šanse da se biraju rivali u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Timovi su uvek teški, teški. Ovo su šampioni. Znamo da je protivnik tvrd. Njegov nedostatak je što je do sada igrao samo kontrolne utakmice. Ali ovo su profesionalci, oni znaju šta da rade. Gledao sam dosta njihovih mečeva i to je sjajna ekipa. Ludogorec i ja smo učestvovali u grupama Lige šampiona. Rado bih to ponovo doživeo", istakao je Vrba.

Sa druge strane, dilema pred trenerom Vukova Brajanom Priskeom je da li da se kladi na bugarskog reprezentativca Božidara Kraeva. Prošle sezone vezista je igrao na pozajmici u Žil Visenteu, gde je postigao osam golova i stekao samopouzdanje. Drugi faktor koji je nagnuo vagu u korist njega je činjenica da dolazi iz nedavno završenog prvenstva i u odličnoj je formi. Kraev je počeo kao starter u prijateljskoj utakmici protiv Hamburga, što je takođe pokazatelj da se očekuje u postavi.

Takođe, veoma uzbudljiv susret mogao bi da bude onaj u Glazgovu, gde se susreću prvaci Škotske i Mađarske, Seltik i Ferencvaroš (20.45). Moglo bi da se konstatuje da Fradi ima "nemoguću misiju" na Seltik Parku, ali kako se runda igra na jedan susret, i kako je Ferencvaroš u relativno dobroj formi, ne treba ga prerano otpisivati.

Domaćin je, ipak, veliki favorit protiv Mađara koji su otvorili novu sezonu u nacionalnom prvenstvu odigravši 1:1 sa gradskim rivalom MTK Budimpeštom, dok su u prethodnom kolu kvalifikacija pre nedelju dana savladali švedski Jurgorden sa 2:0. Seltik je novu kampanju prvenstva Škotske startovao sa dve pobede i remijem protiv Kilmarnoka, dok je u 1. kolu borbe za mesto u elitnim grupama Lige šampiona slistio Rejkjavik sa 6:0. Seltik nije napredovao dalje od kvalifikacija od 2018. godine, dok se čekanje Ferencvaroša proteže na 25 godina. Dakle, ulozi su veoma visoki.

Očekuje se da će napadač Kelta Odson Eduar oporaviti od lakše povrede i da će se naći u postavi, dok je samoizolacija levog beka Bolija Bolinge završena, ali on nije uključen u sastav za duel. Sa druge strane, Aleksandar Zubkov i kapiten Đerđ Lovrenčič su van stroja.

"Fizički, atletski, taktički, kvalitetno mudri, Ferencvaroš je veliki tim. Gledajući njihove rezultate u Ligi Evrope prošle sezone video sam da nikada nisu izgubili utakmicu u gostima, tako da znaju da putuju", prokomentarisao je Nil Lenon, šef struke Seltika.

Njegov kolega Rebrov veruje u sebe.

"U ovoj fazi su sve ekipe kvalitetne, nije važno iz kakve lige dolaze. Svi znaju da je Seltik nepoželjan rival u kvalifikacijama, ali siguran sam da imamo šansu".

Još jedan zanimljiv dvoboj igraće AZ Alkmar i Plzenj (16.30). Holanđani kreću sa fudbalom, ali s poprilično velikim hendikepom u odnosu na Čehe. Naime, Alkmar nije odigrao zvaničnu utakmicu još od početka marta, posle čega je zbog pandemije prekinuta Eredivizija. S druge strane, Viktorija je svoju prvenstvenu avanturu od prošle sezone završila u julu i to na drugom mestu iza Slavije, a ispred Sparte, dok je minulog vikenda već započela s novom sezonom. U nju je Plzenj ušao domaćom pobedom nad Opavom (3:1).

AZ je do sada odigrao pet prijateljskih utakmica i zabeležio je četiri poraza bez postignutog gola, i to od Cvolea, Utrehta, Genka i Monaka, ali je zato savladao Lil.  

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 2. KOLO (JEDAN MEČ)

Utorak

PAOK - Bešiktaš 3:1 (3:1)

Tirana - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Sreda

16.30: (2,00) AZ Alkmar (3,45) Plzenj (3,80)

18.00: (3,80) Celje (3,45) Molde (2,00)

18.00: (1,65) Karabag (3,60) Šerif (6,00)

18.00: (4,80) Suduva (3,45) Makabi Tel Aviv (1,80)

19.00: (4,40) Lokomotiva Zagreb (3,50) Rapid Beč (1,85)

19.30: (2,55) Ludogorec (3,25) Midtjilend (2,80)

20.00: (3,10) Kluž (3,20) Dinamo Zagreb (2,40)

20.00: (1,80) Dinamo Brest (3,50) Sarajevo (4,70)

20.00: (1,70) Legija (3,70) Omonija (5,20)

20.45: (1,33) Seltik (5,20) Ferencvaroš (9,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaLiga šampionaAZ AlkmarPlzenjLudogorecMidtjilandSeltikFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara