Edin Džeko mora da bude u top formi
Edin Džeko mora da bude u top formi

Može li Roma što niko nikad nije?

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.05.18. | 12:15

Protiv Barselone je stigla 1:4 u revanšu, a večeras je protiv Liverpula čeka 2:5, što je u suštini isto, ali...

Nijedan tim u istoriji Lige/Kupa šampiona nije uspeo da nadoknadi zaostatak od 2:5 iz prvog meča.

Poslednji put je to probao Lacio u sezoni 1999/00. ali je Valensija napustila Rim poražena sa samo 1:0 u revanšu četvrtfinala. Na istom mestu, drevnom Olimpiku, Roma večeras (20.45, RTS 1) traži novo čudo. Jednom im je već uspelo slično ove sezone, protiv Barselone kada su u revanšu stigli zaostatak od 1:4 i pobedom od 3:0 izborili polufinalni megdan s Liverpulom.

Izabrane vesti

Liverpul osvaja Ligu šampiona - kvota 2,30

Menadžer Crvenih Jirgen Klop kaže da je Vučica dobar tim, ali da bi trebalo da izvede nešto sasvim čudesno večeras kako bi zaustavila njegov tim na putu ka finalu u Kijevu. Nemac je miran, iako zna da stiže na stadion na kojem je Barselona lako pogubljena prošlog meseca.
"Verujem da zaista zaslužujemo da budemo ovde gde smo sada. Ovde smo da se borimo za naše snove. Tako je, kako je, želimo u finale. Posle prve utakmice na Enfildu neki su se osećali kao da smo izgubili, a posle nedelju dana neki misle da je Romi dovoljno da pobedi sa 3:0 da bi nas izbacila. A to je velika razlika, malo nas je timova pobedilo ove sezone s tri gola", podvlači Klop.

Nemac opet može da računa na Adama Lalanu koji je doputovao u Rim posle dvomesečne pauze zbog povrede, ali Džo Gomez neće biti u kombinaciji jer je povredio zglob protiv Stouka u subotu. Sadio Mane, koji je propustio isti meč večeras je u kombinaciji, kao i Džordan Henderson i Trent Aleksander Arnold koji su se oporavili od manjih povreda. Nema ni Okslejda Čemberlena.

Kako će se Roma postaviti večeras prava je misterija. U klubu se nadaju reprizi onih 3:0 protiv Barselone koji su izvojevani u formaciji 3-4-2-1, a koja nije dala rezultate na Enfildu, pošto je Vučica bila pregažena Salahovim uraganom prošlog utorka. Italijanski mediji potenciraju da će Roma igrati u formaciji 4-3-3, otvoreno od samog starta sa željom da brzo probije Engleze.
"Da mogu iskopirao bih utakmicu s Barselonom. Tako razmišljaju i moji fudbaleri, ali da biste se takmičili sa rivalom kakav je Liverpul treba da podignete lestvicu pre svega kada je reč o fizičkoj pripremi. Važan je i ispravan pristup, a naše je da pokušamo da postignemo rani gol kako bi navijači još više stali iza nas", kaže trener Vučice Euzebio Di Frančesko.  

Roma će večeras biti bez Dijega Perotija i Kevina Strotmana koji su povređeni i u najboljem slučaju bi mogli na klupu za rezerve, ako se oporave. Van tima su od ranije Gregoa Defrel i Rik Karsdorp.

Roma osvaja Ligu šampiona - kvota 30,00

Posebnu notu ovom revanšu daju i odnosi navijača dva kluba koji se mrze, a postoji i bojazan da će Englezi itekako biti ugroženi u Rimu večeras posle incidenata od prošle nedelje kada su navijači Rome povredili 53-godišnjeg navijača Liverpula Šona Koksa.
"Sukob treba da bude samo na terenu, nikako oko njega. Nadam se da ćemo imati miran revanš. Dobro je što se priča i o tome, Šon i njegova porodica treba da osete podršku, a nadam se i da su ostali shvatili da ne sme da bude povređenih jer je ovo samo fudbal", poručio je Jirgen Klop.

Konačni obračun dva fantastična tima koje na početku sezone niko nije uzimao za ozbiljno počinje od 20.45 časova.


ROMA - LIVERPUL (20.45, RTS 1) prvi meč 2:5
Stadion: Olimpiko
Kapacitet: 70.634
Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

ROMA (4-3-3): Alison - Florenci, Manolas, Facio, Kolarov - Najngolan, De Rosi, Pelegrini - Šik, Džeko, El Šaravi.

LIVERPUL (4-3-3): Karijus - Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson - Vajnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mane.

Foto: Action Images


tagovi

Jirgen KlopEuzebio di Frančesko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara