""
""

MOZZART Sport saznaje: Stanojeviću otkaz u Kini! Čekali da ode na odmor, pa ga otpustili telefonom

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.12.13. | 16:03

Čelnici Peking Guana jutros obavestili bivšeg trenera Partizana o prekidu saradnje, samo tri meseca posle produžetka ugovora

Na tanak led nagazili su srpski treneri u Kini. Krajem leta Ljubiša Tumbaković je završio misiju u Vuhan Zalu, pre dve sedmice Simo Krunić dobio otkaz u Dalijenu, sve glasije se govorka da će uprava Šandonga otpustiti Radomira Antića, a najnovija vest glasi da je dužnosti u Peking Guanu razrešen– Aleksandar Stanojević!

MOZZART Sportu je potvrđeno da je uprava trećeplasiranog tima na tabeli tek završenog prvenstva Kine jutros saopštila bivšem strategu Partizana da sa njim prekida saradnju. Da sve bude čudnije, o smeni je obavešten telefonskim putem, dok je uživao na odmoru, a ovakav epilog čini se iznenađujućim ako se ima u vidu da je pre samo tri meseca produžio ugovor na dve godine.

Izabrane vesti

Ništa nije nagoveštavalo otkaz, pogotovu što je klub iz glavnog grada beležio sjajne rezultate i pod vođstvom Aleksandra Stanojevića ostvario najbolji plasman u istoriji. Treće mesto donelo je mu direktan plasman u grupnu fazu Azijske lige šampiona, a duple prvenstvene pobede nad Antićevim Šandongom (3:1, 3:0), jedan remi sa Gvangžuom Marčela Lipija (1:1) i pola tuceta golova u mreži ekipe Sven Gorana Eriksona (Gvangžu R&F, 6:0) oduševili igrače i rukovodioce, zbog čega je polovinom septembra naš stručnjak overio nastavak saradnje do decembra 2015.
''Ponosan sam, jer mi je klub ponudio novi ugovor pre kraja sezone, iako se ne zna na kojoj poziciji će Peking da završi na kraju. Ta činjenica je čast za mene, a i još veći podstrek za rad u narednom periodu'', pričao je tada Stanojević.

A onda je usledio poraz u finalu FA kupa, od moćnog Gvangžua (trostruki uzastopni prvak, osvajač Lige šampiona), mada ni tih 0:1 i 1:6 nisu krajem novembra uticali na promenu planova rukovodilaca, koji su sa Stanojevićem dogovorili plan priprema i pojačanja za narednu sezonu. Sve do danas. Mada, ostaje da se vidi na koji način će se pravno i finansijski rastati Kinezi i Srbin, koji će – logično – želeti da naplati prevremeni raskid saradnje.

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

Aleksandar StanojevićKinameđunarodni fudbalPeking GuanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara