(©Reuters)
(©Reuters)

Mućaćosi mogu da odahnu, Skaloni u martu potpisuje novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 17:24

Do Mundijala 2026. godine

Kada u danima najvećeg slavlja Lionel Skaloni nije stavio potpis na novi ugovor sa Fudbalskim savezom Argentine, zebnja je počela da se uvlači u srca nacije koja je i dalje na sedmom nebu posle osvajanja Mundijala.

Ali, danas je stigla vest posle koje Mućaćosi mogu da odahnu. Trofejni selektor, koji je u dve godine osvojio sa Argentinom Kup Amerike, pa Svetsko prvenstvo, dogovorio se sve sa Savezom da potpiše novi ugovor.

Izabrane vesti

Svi detalji su napokon utanačeni i Skaloni će u martu, kada su naredne utakmice reprezentacije Argentine, da stavi paraf na ugovor, po kojem će ostati selektor do završetka Svetskog prvenstva 2026. godine.

Po prethodnim informacijama, Skaloni je pre Katara imao načelni dogovor sa Savezom da nastave saradnju, ali je, logično, očekivao i da se uslovi malo poboljšaju, ne samo za njega nego i za stručni štab, nakon što je Argentina osvojila Mundijal. Tu je malo zapelo, mada su sve vreme i predsednik Saveza Tapija i u neku ruku Skaloni govorili da će sve biti u redu i da će se doći do dogovora.

Konačno su obe strane rekle „da“, tako da će Lionel nastaviti tamo gde je stao u Dohi, da niže pobede i trofeje sa Argentinom. I imaće i dalje Lea Mesija u timu, pošto je najbolji fudbaler sveta poručio da želi još neko vreme da igra u plavo-belom dresu, kao šampion sveta.

Skaloni je neočekivano dobio šansu da bude selektor Argentine 2018. godine posle sloma na prvenstvu sveta u Rusiji. Bio je najpre vršilac dužnosti, posle smene Horhea Sampaolija, a onda je dobio poverenje da postane „punopravni“ selektor, iako je imao brojne oponente u zemlji. Sve ih je demantovao fantastičnom serijom rezultata i već sada stoji uz rame sa najvećim selektorima Argentine svih vremena.

 


tagovi

Lionel Skalonifudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara