Mundo Deportivo: Mažić favorit da sudi finale Lige šampiona!

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.05.18. | 13:55

Bila bi to kruna karijere srpskog arbitra

Sada kada znamo da će u finalu Lige šampiona igrati Real Madrid i Liverpul 26. maja u Kijevu, preostaje još da se sazna ko će suditi tu utakmicu. A Mundo Deportivo piše da je favorit da označi početak utakmice - Milorad Mažić.

Njegov poslednji meč u Ligi šampiona bio je duel Barselone i Juventusa u Torinu, a Mundo piše da je to uobičajena procedura kojom UEFA pokušava da sačuva sudiju od uticaja u završnoj fazi takmičenja kako bi mogao na što bolji način da sudi u finalu.

Izabrane vesti

Praktično ne postoji šansa da to budu Džunejt Čakir ili Damir Skomina koji su sudili u polufinalu.

Takođe, ovaj meč, ukoliko ga Mažić bude sudio, dolazi u vreme najveće zrelosti srpskog arbitra koji ima veliko poverenje i kod Uefe i kod Fife. Mažić je među sudijama koji će suditi Svetsko prvenstvo, a sudio ga je i u Brazilu.

Mažić je ove sezone sudio Atletiko Madridu protiv Rome, kao i u meču Lige Evrope protiv Sportinga iz Lisabona.

Milorad Mažić ima dugo iskustvo suđenja na najvišem nivou, a prvi meč u Ligi šampiona bio mu je u septembru 2010. godine kada je bio glavni sudija na meču Liverpul - Sparta Prag.

Ukoliko bude glavni sudija u Kijevu, to će mu svakako biti kruna karijere. 

Poljski mediji pišu da Simon Marčinjak takođe ima šanse da sudi finale Lige šampiona, ali da će njemu verovatno biti dodeljena delioca pravde u finalu Lige Evrope.

A Mažiću Liga šampiona.

Foto: Action images


tagovi

Milorad Mažić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara