Murinjo dobio bitku - navijači su na njegovoj strani! Aplauzi, pesma, avion i nova energija

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.09.18. | 11:29

Tome svedoči i baner navijača posvećen Edu Vudvordu

Možda ne uspeva da pobeđuje na terenu koliko bi voleo, ali je Žoze Murinjo posle dužeg vremena dobio dve važne bitke. Prvo - dobio je Barnli u gostima što mu kupuje mir. A drugo, možda i važnije - dobio je bitku protiv Eda Vudvorda. Navijači su na njegovoj strani.

Videlo se to još posle debakla na Old Trafordu i poraza protiv Totenhema.

Izabrane vesti

Izgubio je Mančester Junajted s 0:3, ali je ceo stadion pozdravio aplauzima i Murinja i igrače. Možda je nekome to delovalo sarkastično, ali je Murinjo veoma snažno aplaudirao navijačima i posle na konferenciji za medije pohvalio pristalice Crvenih đavola.

Sve se ponovilo i posle meča na Turf Muru. Inače, u neposredno pre duela avion je preleteo iznad stadiona sa banerom koji je imao sledeću poruku: "Ed Vudvord je specijalista za neuspehe". Dakle, navijači su jasno odabrali stranu.

Na Murinjovoj su strani.

Naravno, ne treba da pominjemo koliko je Portugalac namazan i koliko zna kako treba da se ponaša u celoj situaciji. I već je pred sam početak sezone najavljivao da će ona biti teška i da nije dobio pojačanja koja je želeo.

Na svoj način se približio navijačima. I nastavlja to da radi.
"Kvalitet naše igre i odnosa u ekipi je rezultat svega što se događalo na Old Trafordu. Reakcija posle meča sa Totenhemom je bila fundamentalna da tim bude na dobrom pravcu", rekao je Murinjo.

Dobio je pitanje Murinjo vezano za baner posvećen Vudvordu.
"Nisam video. Dok traje utakmica ne gledam u nebo osim ako molim nekog da mi pomogne. Nisam video avione, ali Ed Vudvord je pobedio ovog popodneva. Pobedio je 2:0", rekao je Murinjo pomirljivim tonom.

Ipak, navijači smatraju da je loše vođenje transfer politike Vudvorda dovelo Mančester tu gde jeste pa su zato za baner odabrali Murinjov citat koji je ovaj posvetio Arsenu Vengeru dok je Murinjo sedeo na klupi Čelsija 2014. godine.

Vudvord nije uspeo da dovede Murinjove dve glavne letošnje želje, a to su bili Tobi Aldervejreld i Brazilac Vilijan. Neki navijači osećaju da je Ed minirao Murinja stavljajući veto na njegove transfer-želje i da su u Junajtedu odlučili da ne idu po ovu dvojicu igrača.

Murinju su navijači pevali protiv Barnlija i tako na još jedan način pokazali šta misle. Videćemo, možda sva ova podrška i snažnija veza Žozea i navijača probude uspavani Mančester koji na prve četiri utakmice ima dve pobede i dva poraza.

Foto: Action images


tagovi

Žoze MurinjoEd Vudvord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara