Murinjo: Moja odbrana je mrtva, paniči svaki put kad ima loptu, puca sama sebi u noge

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.12.18. | 09:53

„Ne poredite ovaj tim Mančestera sa onim za koji su igrali Vidić, Kin i Van Nistelroj“, kaže trener Junajteda

Dvaput u nokdaunu, na konopcima, a opet na nogama. Ne da se slomiti Žoze Murinjo. Kao u najboljim danima karijere koja klizi na nizbrdici, uspeo je da borbeni duh prenese na igrače i sačuva bod u derbiju sa Arsenalom (2:2). Na prvi pogled, bez velikog značaja, jer nije uspeo da se primakne mestu koje bi mu omogućilo borbu za plasman u Ligu šampiona, međutim, način na koji je odbio nalete gostiju iz Londona sugeriše da ovaj tim Mančester junajteda, ipak, neće postati kanta za napucavanje. Iako ponekad baš na nju liči.

Pre svega zbog disbalansa ekipe i užasnih grešaka poslednje linije.
Čak i u ovakvih mečevima, kad igramo dobro, pucamo sami sebi u noge. Naš glavni problem je da zbog velikog broja grešaka ne uspevamo da igramo kvalitetno u kontinuitetu. Uvek nas kazne“, širi ruke Murinjo.

Izabrane vesti

I stvarno. Na šta je ličina intervencija Davida de Hee koja je kumovala golu Škordana Mustafijamada se Španac iskupio paradama na kraju – koliko je bio loš Markus Roho, a ne baš ubedljio Mateo Darmijan, dobro je da Portugalca nije strefila srčka nasred Old Traforda od onolike količine gluposti u poslednjo linji njegovog tima.
Možda smo frustrirani zvog rezultata, možda zbog grešaka, možda nam je u pojedinim trenucima nedostajalo kvaliteta, ali sam zadovoljan timskim duhom, dinamičnom partijom i intenzitetom. Svaka čast igračima na hrabrosti i posvećenosti, svemu što su dali na utakmici. A ostavili smo i dušu i srce na terenu. Primera radi, Markus Rašford je dao celog sebe za dres Junajteda. Opet, čak sam i sa klupe mogao da primetim paniku u našim redovima svaki put kad se lopta dokotrlja do naših defanzivaca. Naša odbrana je bila kompletno mrtva!“

Doduše, ima i objašnjenje.
Diogo Dalot je bio prvi put starter u Premijer ligi, Erik Baji maltene povređen je izašao da igra, a dugo nije bio na teren, Smoling je povređen, Roho je upisao prve minute u sezone, Darmijan tek treći put u prvenstvu bio starter, tako se se i te okolnosti moraju uzeti u obzir. A kad smo kod Dalota, verujem da sad Geri Nevil (jedan od najvećih Murinjoviih kritičara, op. au) može da kaže kako je Mančester dobio desnog beka za narednih deset godina“.

Posebni je sačuvao dobar učinak protiv Arsenala, jer otkako je deo Premijer lige, bilo da sedi na klupi Čelsija ili Mančestera, samo jedan poraz pretrpeo je od Tobdžija. Jedna su mu od omiljenijih mušterija, pa nije propustio priliku da ih „potkači“.
„Arsenal je jedva čekao kraj utakmice da uzme taj jedan poen. Bili su gosti zadovoljni remijem, krali su vreme, folirali, padali, a opet kažem, naša odbrana je bila – mrtva“.

Za kraj, poruka nezadovoljnima, zagledanim u neka prošla, za Junajted srećnija, vremena.
Ne mogu da se saglasim sa ljudima koji porede ovaj tim sa onim u kome su igrali Roj Kin, Rud van Nisterlroj i Nemanja Vidić. Dajte ljudi, ostavite nas na miru... Zadovoljan sam borbenošću, ne i doslednošću. Činjenica je da poslednja četiri meča nismo izgubili. Izuzev pobede nad Jang Bosjima, tri vezana remija za nas su loša, ali, ipak, nismo poraženi. Prethodno smo izgubili od Mančester Sitija. A od njega svi gube“, u svom stilu je završio Žoze Murinjo.

FOTO: Reuters


tagovi

Žoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara