Murinjo nema izgovor: Borili su se kao životinje da sačuvaju mrežu

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.18. | 18:23

Portugalac zamera Matiću i Pogbi na reakciji kod gola

Murinjovo prokletstvo na Sent Džejms Parku se nastavilo. Doživeo je četvrti poraz uz tri remija na sedam prethodnih mečeva na Njukaslovom stadionu. Nikako mu ne ide na severu Engleske protiv crno-belih.

A Mančester Junajted je propustio veliku priliku da se sa tri boda u  Njukaslu odlepi od pratilaca u borbi za Ligu šampiona. I dalje su ispred njih, ali je ta razlika mala i nadoknadiva tako da Crvenim đavolima još nije siguran plasman među četiri najbolja.

Izabrane vesti

Posle poraza na Sent Džejms Parku od svog arhineprijatelja Rafe Beniteza, Murinjo nije tražio izgovore i čak je pohvalio domaći tim koji je osvojio velika tri boda u borbi za opstanak.
„Borili su se kao životinje. Ovom kažem u nadi da će to shvatiti kao kompliment“, rekao je Murinjo posle meča uz napomenu da ovim izrazom nije želeo da uvredi Njukaslove fudbalere.

Portugalac je istakao da je sreća prevagnula na stranu Svraka.
„Fudbalski bogovi su bili na njihovoj strani. Na našoj nisu... Njukaslovi igrači su dali sve od sebe. I ono što imaju, i ono što nemaju. Zato je fudbal lepa stvar. U glavama su imali zacrtan bod i borili su se za njega. Mi smo onda napravili grešku u odbrani i kada su oni došli u vođstvo, na pameti im je bila samo jedna stavr: da daju živote kako bi sačuvali svoju mrežu“.

Pomenutu grešku u odbrani, Murinjo zamera Matiću i Pogbi. Njih dvojica su bili pored Šelvija koji je neometano glavnom spustio loptu posle centaršuta Pereza i u nastavku je Riči postigao jedini gol.
„Bio je to bezazlen slobodan udarac iskosa. Čak nije bio ni opasan, bio je mnogo daleko od gola... Očigledno je da moji igrači nisu krenuli na tu visoku loptu. Još mi je u glavi slika kako Njukaslov igrač skače na centaršut, a dvojica mojih igrača ga samo gledaju i stoje. Momak je dobro reagovao na visoku loptu i već u sledećem trenutku su oni bili ispred De Hee“.

Pomenuti centrašut iz slobodnog udarca je došao kao posledica Smolingovog simuliranja na Junajtedovoj polovini.
„Neću da se žalim na sudije u situacijama kao što je ova. Logičnije je da se žalim na moje igrače koji nisu skočili u toj situaciji. Ne treniram sudije već moje igrače i oni su odgovorno što nisu skočili na tu loptu i što su je promašili kada je već pala u naš kazneni prostor“, poručio je Portugalac.

(FOOT: Action images)


tagovi

Žoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara