©AFP
©AFP

Murinjo o stalnim povredama Renata Sančesa: Nisu shvatili u Minhenu, nisu u Parizu, mi se trudimo da shvatimo

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 22:04

"Našalost, to je Renato, on je uvek u riziku. To je teško razumeti"

Roma se nekako provukla u Tiraspolju (2:1) i praktično bez igre savladala domaći šerif i osvojila premijerne bodove u grupnoj fazi Lige Evrope. Ipak, Žozea Murinja mnogo više brine povreda na koju se požalio Renato Sančes.

Portugalski vezista je ušao u pravu noćnu moru po pitanju svog fizičkog stanja, pošto mu se slične situacije uporno ponavljaju iz godine u godinu. Pre nekoliko dana odigrao je odličih 45 minuta protiv Empolija, a večeras je zatražio izmenu u 28. minutu, posle čega se na terenu našao Leandro Paredes.

Izabrane vesti

Murinjo ima želju da u optimalan ritam i fizičko stanje dovede Sančesa i Usema Auara, ali to očigledno neće biti lagan posao.

"Obojica moraju da igraju. I jednom i drugom su potrebni ritam i intezitet. Nažalost, to je Renato, igrač koji je uvek u riziku. Teško je to razumeti. U Bajernu nisu shvatiti, u Pari Sen Žermenu nisu uspeli, i mi trudimo da shvatimo. On je sjajan igrač koji očigledno mora da igra. Bio je raspoložen da igra, ali je nažalost nešto osetio. Auar nije, ali ima nizak tempo. To je ritak koji ja zovem ritam straha. Posle povrede mišića odigrao je sat vremena koji su mu bili potrebni da se vrati u takmičarski ritam", rekao je Murinjo.

Vučica dosta oscilira, što se nikako ne dopada vrlo zahtevnoj rimskoj publici.

"Nije mi se svidelo prvo poluvreme, ni pojedinačno ni kolektivno. Previše sporo, bez agresije, vođstvo od 1:0 je predstavljalo pravo čudo, jer ništa nismo uradili do tog gola. Posebno mi se dopala kontrola utakmice. Ok, nije biklo velike agresije i ambicije, ali sa dobrom kontrolom možete da sakrijete loptu od protivnika. Po mom mišljenju smo zaslužili pobedu, koja je važna u ovakvoj grupi i ovakvom meču", zaključio je Portugalac.


tagovi

Žoze MurinjoRenato Sančes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara