Žoze Murinjo
Žoze Murinjo

Murinjo: Srbi su jaki, zreli, znam koliko im je stalo, ali i dalje im želim da ispadnu

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.06.18. | 10:00

Matićev šef struke u šaljivom tonu

Mnogi su to shvatili kao prognozu, ali Žoze Murinjo je samo rekao da bi voleo da Srbija neće proći grupnu fazu kako bi Nemanja Matić imao što više vremena da se odmori za sezonu u Mančester junajtedu. Međutim, to ne znači da Murinjo potcenjuje kvalitete srpskog tima. Naprotiv, impresioniran je onim što je video u pobedi protiv Kostarike.
Srbija je je dobro izgledala. Rekao sam u prvim predviđanjima ne da mislim da Srbija ide kući posle grupne faze takmičenja, nego da želim da Srbija ide kući. To su dve različite stvari. Jednostavno, želim da moj čovek ode ranije na odmor”, našalio se Murinjo u intervjuu za Rusija danas pre no što je nastavio u ozbiljnijem tonu.
Znao sam da imaju toliko dobrih igrača. Jaki su, zreli su, zaista žele da uspeju. Znam nekolicinu njih, znam kakav je njihov duh. Mnogo sam puta razgovarao sa Matićem o Svetskom prvenstvu, o tome kako se osećaju, koliko im je stalo. Igraju zaista jako”.

Naravno, nije Murinjo naivan. Svestan je da nekad sama želja nije dovoljna. Posebno kad preko puta imaš podjednako motivisanog rivala. I kvalitetnog. Remi sa Brazilom najbolje svedoči o mogućnostima Švajcarske.
Ako su uzeli bod Brazilu sigurno da mogu i sva tri Kostariki. Verovatno i jedan protiv Srbije. Ali i tako idu na pet bodova i opet može da opstane moja prognoza da dalje idu Brazil i Švajcarska. Moram na kraju da priznam: ipak želim da se moj igrač dobro odmori”.

Izabrane vesti

Moramo i mi da priznamo da smo primetili: rekao je da Švajcarska može do boda protiv Srbije. Ne i sva tri. Možda misli da smo ipak bolji? A Murinjo zna.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara