Murinjov naklon do poda: Prvo mi na pamet pada Dušan Tadić!

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.03.19. | 11:29

„Sitiju je naklonjen žreb, u sledećem kolu će izvući Ajaks ili Porto“, ocenio portugalski stručnjak

Skide i veliki Žoze Murinjo kapu pred Dušanom Tadićem. Pokloni mu se i reče „alal vera“. Jeste da izgleda čovek koga je pregazilo vreme, čije trenerske zamisli iščezavaju, koga rivali bez većih problema poslednjih sezona dobijaju, ali Portugalac je i dalje magnet, šampion u duši, znalac i kad takav jedan dokazani stručnjak kaže da je kapiten srpske reprezentacije igrač kola u Ligi šampiona onda je sve jasno.

Mogao je, bez ustezanja, Specijalni da pokaže prstom na nekog od prvotimaca svog Porta, s kojim se popeo na krov Evrope, mogao je da se osmehne i u prepoznatljivom stilu kaže „ha, ha, jesam li vam govorio koliko je Romelu Lukaku dobar“ posle dva gola snažnog Belgijanca na Old Trafordu, mogao je da govori o hladnokrvnosti dečkića po imenu Markus Rašford u duelu sa prekaljenim golmanom Đanluiđijem Bufonom, ali je izabrao da u prvi plan stavi „desetku“ Ajaksa. Jer, ono što se desilo u utorak veče u Madridu je simfonija fudbala i pred njom pada svak’, pa i Murinjo.

Izabrane vesti

Kao stručnog konsultanta u jednoj TV emisiji pitali su ga da označi specijalnog igrača, čoveka koji je udario pečat u prve četiri revanš utakmice osmine finala Lige šampiona. Igrača kola.
„Prvo mi na pamet pada Dušan Tadić, jer je bio kljuni pojedinac Ajaksa u tom neverovatnom meču“, ponekad je i jedna rečenica dovoljna da opiše suštinu, kao što je Murinjo uradio.

U istu ravan stavio je Portugalac podvig koji je mladi tim Kopljanika izveo u Madridu i njegova doskorašnja ekipa u Parizu.
Nezavisno od načina igre, Ajaks i Mančester junajted su ostvarili fenomenalne rezultate. Ako je u trenucima kad im ne ide odgovornost na trenerima, onda je i sad, kad im ide, odgovornost opet na struci. Zato, svaka čast Eriku ten Hagu i Ole Gunaru Solskjeru. Čudesne stvari su napravili“.

I Mančester i Ajaks predstavljaju fudbalsku aristokraiju. Kao i Real, razume se. Samo Pari San Žermen ne pripada (još) tom društvu i zato je nekako bilo i logično očekivati da Englezi, ako ništa drugo, bar „zakuvaju“ revanš na Parku prinčeva. Na kraju su ispali heroji, mada je i sam Ole Gunar Solskjer priznao da ga je izdanje Ajaksa motivisalo da veruje u još jedan podvig.
Bilo je teško predvideti onako nešto, jer je Real baš jak, ali Ajaks je želeo da pokaže kako ume da igra fudbal i zaslužio je divljenje zbog toga. Reč je o mladom timu, izuzetno lepog stila, često nedovoljno pametnim da bi se takmičio sa vrhunskim evropskim klubovima. Pre dve godine igrao sam protiv Ajaksa u finalu Lige Evrope i desilo se tačno šta sam očekivao: tehnički su izvanredni, ali pomalo naivni“, opisao je Murinjo sastav iz Amsterdama.

U međuvremenu su neke stvari sazrele. I nek’ stoji da Real igra najlošiju sezonu poslednje decenije, da su ga šamarali Đirona, Leganes, Alaves, Sevilja, CSKA... Dati mu četiri komada na njegovom „Bernabeu“.... Mnogo je.
Ajaks je pokazao još u prvoj utkamici koliko je jak, velike probleme napravio je Realu, istovremeno i nekoliko grešaka, što su Madriđani kažnjavali istog časa. Na osnovu toga, kraljevski klub je imao dobru startnu poziciju u revanšu, međutim, Holanđani su im odmah otežali posao i zaslužili su komplimente“, ocenio je Murinjo.

Naravno, sad kad nema Reala, pa ni Pari Sen Žermena, nekim drugim kluboima olakšan je put do trona.
„Mančester Siti igra sjajno cele sezione, ali ima i veliku sreću prilikom žreba. Nije imao problema u grupi, dobio je Šalke u osmini finala, a u narednoj fazi rival će mu biti Ajaks ili Porto“, predviđa Žoze Murinjo.

FOTO: Reuters


tagovi

Dušan TadićŽoze MurinjoAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara