Tami Abraham (Reuters)
Tami Abraham (Reuters)

Murinjova Roma već oduševljava brzinom, Abraham će biti pogodak (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.08.21. | 22:51

Napoli uz crveni i promašen penal ipak slomio Veneciju

Roma i Žoze Murinjo obećavaju da će biti dobar spoj, a Tami Abraham da će biti pun pogodak.

Gospodin Posebni je na klupi Vučice u Seriji A debitovao pobedom nad Fiorentinom od 3:1. Izvojevanom sa mnogo energije, požrtvovanja i brzine. Mnogo je ovo drugačija Roma od one na koju smo navikli prošlih godina… Plesala je večeras po ivici ali je pokazala karakter i da se ne predaje. Na kraju je zasluženo slomila otpor žilave Viole.

Izabrane vesti

Sa trojicom pojačanja u startnih 11 i oporavljenim Zaniolom, Murinjo je definitivno počeo da oblikuje Romu po svojoj filozofiji. Plus je u Šomurodovu dobio aduta sa klupe koji bi mogao da menja utakmice. Doduše, posao im je olakšao i Fiorentinin golman Bartolomej Drongovski koji je isključen posle samo 17 minuta igre. Već na početku meča je rizikovao istrčavanjem van kaznenog prostora i prošao bez kazne. A onda je u 17. minutu potpuno bespotrebno srušio Abrahama i zasluženo je isključen. Pojačanje iz Čelsija je počelo da se isplaćuje Vučici. Abrahamova brzina je prilično promenila Romin stil igre u odnosu na ono što smo gledali prethodnih godina dok je udarna igla bio Edin Džeko.

Koliko će Abraham biti koristan za Murinjov satil igre, pokazao je i u 26. minutu. Vlahović je lošim prijemom doneo loptu pred gol Fiorentine, Abraham ju je zadržao i pravovremeno proigrao Mhitarjana koji je izbegao ofsajd zamku i pogodio.

Imala je Roma pod kontrolom utakmicu, Zaniolo je imao strašan šut za 2:0, a onda je naivno na početku drugog poluvremena zaradio drugi žuti karton i upropastio Rominu idealnu poziciju. Bio je to signal za Violu da napadne i krene ka izjednačenju. Vlahović je imao sjajnu šansu ali mu je odbranio Rui Patrisio. Kad već nije pogodio Vlahović, jeste njegov zemljak Nikola Milenković. Popularni Bleki je sjajno reagovao posle kornera u 60. minutu i vratio utakmicu na početka. Oba tima su imali jedan broj golova i igrača na terenu…

I onda opet Abraham!

Mhitarjan je ukrao loptu na centru, povukao kontru, a Abraham se još jednom sjajno otvorio i asistirao za Veretua. Opet je ofsajd izbegnut za dlaku, opet je morao da radi VAR ali je opet priznat gol. U 79. minutu je sevnula još jedna Romina ubitačna kontra. Opet je Vlahović lako izgubio loptu, a ovoga puta je za Veretua asistirao novajlija Šomurodov. Ono čime je Roma definitivno impresionirala je brzina. I tu se vidi Murinjova ruka.

Do pobede uz mnogo uzbuđenja je stigao i Napoli. Iako su Napolitanci na početku meča ostali bez isključenog Osimena koji je ošamario rivala i iako je Insinje promašio penal posle igranja rukom Kaldare, Lučano Spaleti je uspeo da skine skalp novajliji Veneciji – 2:0.

Insinje u 62. minutu iskoristio drugi penal posle još jednog rukometa venecijinih defanzivaca, a tačku je stavio vezista Elmas u 73. minutu.

SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Inter – Đenova 4:0 (2:0)

/Škrinijar 6, Čalhanoglu 14, Vidal 74, Džeko 87/

Verona – Sasuolo 2:3 (0:1)

/Zakanji 70 pen, 90 - Raspadori 32, Đuričić 51, Traore 77/

Empoli - Lacio 1:3 (1:3)

/Bandineli 4 - Milinković Savić 6, Lazari 31, Imobile 41pen/

Torino - Atalanta 1:2 (0:1)

/Beloti 79 - Murijel 6, Pikoli 90+3/

Nedelja

Bolonja - Salernitana 3:2 (0:0)

/De Silvestri 59, 77, Arnautović 75 - Bonacoli 52, Kulibali 79/

Udineze - Juventus 2:2 (0:2)

/Pereira 51, Deulofeu 83 - Dibala 3, Kvadrado 23/

Napoli - Venecija 2:0 (0:0)

/Insinje 62 penal, Elmas 73/

Roma - Fjorentina 3:1 (1:0)

/Mhitarjan 26, Veretu 64, 79 - Milenković 60/

Ponedeljak

18.30: (2,05) Kaljari (3,45) Specija (3,60)

20.45: (3,80) Sampdorija (3,45) Milan (2,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Tami EjbrahamNikola MilenkovićŽordan Veretu

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara